PENTAX COUNTDOWN

Tmt küldte az alábbiakat:És akkor most lehet tippelni, mi is lesz ez. A legesélyesebb szerintem a 645D vagy a K300D, a kevésbé esélyes, de egyszer elkerülhetetlen a K30D. A K1D-t egyáltalán nem tartom esélyesnek, és a K-7 is nagyon új játékszer ahhoz, hogy frissítsék. (Ha viszont K30D lenne, akkor remélem a Pentax az összes olyan kívánalmat belepakolta, amit korábban leírtam. ;o)) Jajjj, mindig ez az idegölő várakozás...

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« konkurenciagyilok Canon módra
petíció a Pentax részére »

fotó     pentax    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Feldin

izgi.
De én még maradok az enyémnél egy darabig :)

 2      

Pihe

Egy kis update a K-Rumors-ról:

:o)

 3      

Takoca

izgi!

igazából remélem hogy nem a 645D...

 4      

Pihe

Taki: én remélem és a sziluett alapján az lesz. :o)

Ha a 654D és a K-m2 kijön, akkor így fog kinézni a termékpaletta, fentről lefelé:

- 645D, DKF, 39 MPx, Kodak CCD
- K-7, DSLR, 14 MPx, Samsung CMOS
- K-x, DSLR, 12 MPx, Sony CMOS
- K-m2, DSLR, gondolom 12 MPx körül, gondolom Sony CMOS
- X70, Bridge, 12 Mpx
- és két talicskányi Optio :o)

 5      

tmt

Valószínű a 645D a countdown-os gyerek. Viszont a belinkelt brossúrák... Wow. Jó kis obik :)

 6      

eldiablomismo

Szerintem is a 645D lesz. Adja a formája, meg év elejére ígérték a bemutatását.

 7      

eldiablomismo

Pihe, a K-m2 (de szarul hangzik ez a név :D) mennyiért adhatnák? 90K ? Többért nemigen, mert ott a K-x. Sokkal valószínűbb, és ésszerűbb lejjebb pozicionálni a K-x-et és egy nagyobb tudású gépet kihozni a k7 alá, árban és tudásban úgyis elég nagy a lyuk a két gép között. Szerintem.
De legalább lehet megint találgatni :D

 8      

Pihe

Eldiablomismo: az attól függ, mit tud majd papíron. Szerintem a K-m az alsó-belépőszint, a K-x a belépőszint, a K-7 középkategória, felsőkategória (egyelőre?) nincs, felette pedig 645D. Tehát ha kijön a K-m2 az mindig egy szub-Kx2 lesz. :o) Majd gondosan ügyelni fognak arra a Pentax mérnökök, hogy véletlenül a K-x mindig jobb legyen. :o)) Árban én ennek örülnék:

K-m2: 90.000 Ft (csak váz)
K-x: 110.000 Ft (csak váz)
és széljegyzetként, mint hiú remény 645D: 800.000 Ft (csak váz)

Aztán majd az élet és a közgazdászok eldöntik.

 9      

Pihe

Japán ajkú Pajtások rásegítettek a (vélt) K-m2 (vélt) specifikációinak megfejtésére:

- K200D szintű időjárásálló váz
- 12.4 MP szenzor (mint K-x)

Tehát a K-x2 is (ha lesz) szigelt lesz. :o) Mire pedig a K-m2 kijön, addigra már kivonják a K-x1-et a forgalomból, hogy ne legyen átfedés. :o)

 10      

Pihe

A jó hír: van egy hivatalosnak tekinthető fotónk a 645D-ről.

A rossz hír: van egy nem hivatalos árcímkénk is a 645D-ről, ami 850.000 Y-ről, vagyis valamivel több, mint 1.800.000 HUF-ról regél... :-/ Végülis "csak" egy millával lőttem mellé. :o))

 11      

eldiablomismo

Ja hát furcsa is lett volna egy fostos ötdé árában :D

 12      

eldiablomismo

http://www.photographyblog.com/news/pentax_profitable_again/

 13      

Pihe

Köszi a linket, munkehelyen már olvastam. :o) Nagyon örülök, hogy végre profitot hoz a márka, ha el tudnák adni az orvosi üzletágat, akkor sokkal több mehetne a fényképezőgép-kutatásra. Az viszont szomorú, hogy az eladásokkal együtt is csak a leépítések és átszervezések segítségével lett nyereséges tavaly a cég. :o(

 14      

Julcsa

Szerintem ez egy kígyó, ami lenyelt egy elefántot.... és esetleg nasiba még utánaküldött egy objektívet. :-D

 15      

Pihe

Julcsaaaaaa :o)))))))))))))

 16      

eldiablomismo

http://anyulontul.blog.hu/2010/02/09/gondolatebresztonek

 17      

Zoomka

Pihe
A K30D elméletedet nem is értem. Hisz K7 = K30D, vagyis a K7 tekinthető a K20D utódjának: K30D=K7 néven került forgalomba. Mivel a K7 leváltásának még nincs itt az ideje, ezért a középkategóriában nem lesz változás.
Alsókategóriában sem várok változást, a K-m váltása a K-x, amit most már a szivárvány minden színében meg lehet majd vásárolni, és még csak hónapokban mérhető az életkora.
Mivel elég nagy várakozás előzi meg a Pentax bejelentést, ezért szinte biztosra veszem, hogy a zászlóshajó a 645D fog lelepleződni!
Ahogy számolgattam, a középkategóriát a Pentax kb másfél évente frissíti, vagyis a K-7 2009. májusban lett bejelentve ezért az utóda - nevezzük k-8 vagy akár K30D-nek - idén szeptemberben, vagy jövő év januárjában fog bejelentésre kerülni. Attól függ, milyen sikeres volt a konstrukció. Azért arra kíváncsi leszek, mivel fogják váltásra csábítani a Pentax középkategória tulajdonosait. ISO 102400? Vagy teljeskörü Video paraméterezhetőség? És ezek a módosítások elég vonzóak ahhoz, hogy vevőket csábítsanak?

 18      

Pihe

Zoomka: ez azért nem egészen így van. A K-7 nem a K20D folytatása, alapvetően egy teljesen új termékvonalról van szó a Kx0D felett (bevallottan a Pentax által is). Mind kialakításban, mind kezelőszervekben, szolgáltatásokban egy másik közönséget szólít meg. A K-x sem egyenesági leszármazottja a K-m-nek, csak nagyon közel állnak egymáshoz. Abban egyetértünk, hogy a K-7 frissítése még arrébb van, most a K-m a soros :o) és ezért is írtam, hogy nagyon valószínűtlennek tartom, hogy egy K30D-t láthatunk most. :o) (Bár csak széljegyzet, hogy szerintem a K-7 egy kósza konstrukció volt és nem valószínű, hogy lesz hosszú távon folytatása. De ne legyen igazam. ;o))

Ami a felhasználók csábítgatását illeti, simán lenne néhány ötletem:

- a K-m, K-7 vázai a K-x Sony érzékelőjével szerelve (mint ahogy valószínűleg majd lesz is);
- nagyobb érzékenység;
- nagyobb dinamika;
- fejlettebb videózás;
- jobb HDR teljesítmény.

És akkor az objektívparkról nem is beszéltünk. :o) Szóval van mit csinálnia a Pentaxnak a következő években. :o))

 19      

Zoomka

Nem akadékoskodni akarok, de még mindig nem látom a különbséget egy K30D és a K7 között. Szerinted mi az ami egy esetleges K30D-t megkülönbözteti a K-7-től? Mert ha valamit nem tud, amit a K7 tud, akkor az gáz. Talán csak a mérete ami megkülönböztetné és ezáltal az ergonómiája. Szolgáltatásokban, minőségben ugyanannak kéne lenni, vagyis jobbnak.

 20      

Pihe

K20D és K7 közötti különbségek:

- váz anyaga;
- váz mérete;
- váz alakja;
- a fentiekből következik, hogy a K10D / K20D markolatai nem kompatibilisek;
- kezelőszervek kialakítása (ugyanazon termékvonal különböző generációi nagyon hasonlítanak egymásra, lásd K10D / K20D, vagy mondjuk a Canon *0D vonalát érdemes megnézni).

Ha csak a belbecset vennénk szemügyre, akkor lehetséges lehetne a K-7, mint K20D folytatása, de nyilván akkor Pentaxék nem egyszámjeggyel, "D" betű nélkül látták volna el: nagyon is jól el van különítve a K10D / K20D termékvonaltól, hogy a felhasználók véletlenül se tévesszék össze.

Ha lesz K30D, az:

- szigetelt alumínium / műanyag vázas lesz;
- kerekded formájú lesz, mint az elődök;
- nagy méretű lesz, mint az elődök;
- ugyanolyan talppal rendelkezik, hogy az előd termékvonal markolata illeszkedhessen;
- hasonló kezelőszervekkel jön majd, hogy a felhasználók gyorsan átszokhassanak felfelé váltásnál.

Belső értékek tekintetében egy K30D valószínűleg örökölni fogja a K-7 egyes tulajdonságait, ahogy az a különböző szintek generációváltásainál bevett szokás (pl.: K200D örökölte a K10D szolgáltatásait).

Pluszban, ahogy írtam fentebb már, a japán Pentax fejlesztési igazgatója egy interjú keretébe emelte ki, hogy a K-7 nem a K20D folytatása lesz. :o)

 21      

Pihe

Visszatérve az eredeti bejegyzésre, észrevettétek, ha egyre kevesebb a kitakart terület a visszaszámláló oldalon ( http://www.camera-pentax.jp/new/ )? :o)

 22      

Zoomka

A végére csak-csak egyetértünk. A K30 csak külcsínben különbözhet - és itt személyes érzéseim következnek - ami számomra teljesen mindegy, mert ez is tetszik, az is tetszik. Lehet, hogy csak számomra, de nekem ez egy kategória.
:)
Végtére is teljesen felesleges dolgokon csépeljük a szót, mert most már tisztán látszik a 645D alakja.

 23      

eldiablomismo

Már látszik az expógomb és a prizmaház, egyértelműen 645D :)

 24      

nidojb

Igen, egyértelmű, hogy ez a 645D, Sajnálom én is, nagyon várom már vagy a 300D-t vagy 30D-t. Nekem fontos a váz, hozzászoktam a méretéhez és az elrendezéshez is, nem akarok mást.

 25      

Pihe

@nidojb: csodálkoznék, ha a 645D-t lehetne hivatalosan kapni Európában vagy bárhol máshol Japánt és talán az USA-t leszámítva. Jövőre pedig talán kapunk egy K30D-t is, mert már nagyon érik az ideje. :o) Köszönöm a látogatást!

 26      

nidojb

Nem is az én igényeimhez és pénztárcámhoz készült a 645D, úgyhogy nem bánt a dolog. A teszteket azért kíváncsian várom majd, az is sokat jelent, hogy mit sikerült a Pentaxnak összerakni. A K30D remélem részesül majd a 645D-ben megjelenő újdonságokból. Csak már látnánk! :)

 27      

gorbelabda

Juj de izgi, ma már megcsillant a lencsén is a fény! :D
Én most K7 projekten dolgozok, ugyhogy ne jöjjön semmi olyan ami után megbánnám, jó lesz az a 645D csak legyen ki behozza kis hazánkba, félő, hogy a hazai pentax képviseletnek ez túl nagy falat, hisz még egy rendes weboldaluk sincs! :) De szerencsénkre itt van nekünk Szabolcs!