A VÁROSLIGET MÁS SZEMMEL

Ma reggel előbb ért véget egy tárgyalásom és volt még két órám a munkaidő kezdetéig, így engedve a szép idő csábításának, tettem egy nagyobb sétát a Városligetben, közben pedig kitartóan próbálkoztam a halszemobjektívvel (teszt hamarosan) valami használhatót készíteni. Elsőnek az 1956-os emlékművet lőttem meg újra (az első variációt a flickr streamemben találjátok, amíg le nem szedem), immáron 8mm-es gyújtótávolsággal hószintről. Aztán persze a Vajdahunyad vára felé vettem az irányt, ahol sikerült néhány nagyobb fotográfiai bűnt is elkövetnem. A tanulság pedig? Nagyon nehéz extrém gyújtótávolságú, fix objektívekkel dolgozni: akár egy szuperteléről van szó, akár egy szupernagylátóról, egyszerűen iszonyatosan behatárolja az ember lehetőségeit, ám mégis egy teljesen más világot enged láttatni. Folytatás lesz (majd). A fekvő tájolású képekre szokás szerint lehet kattintani. PIHE, fotó blog témakörben

MegosztásOldal teteje

« bukkolsz?
konkurenciagyilok Canon módra »

budapest     fotó     fotóblog     halszem    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Gabesz

Nekem bejövősek a képek ismételten!
Nem is tudom mikor voltam utoljára fotózni....:S
Már ideje lenne nekem is felkerekedni,és készíteni pár képet!:D

 2      

Neo19

Hű, eszméletlen jók. Sose gondoltam volna, h halszemmel ilyen képeket lehet készíteni. Az utolsótól meg majdnem dobtam egy hátast, az vmi fantasztikus:D

 3      

[tsg]

az utolsó az tényleg olyan, hogy ejha. S-kanyarban görbül a tér, plusz az állat, aki úgy próbál vicsorogni, hogy tulajdonképpen elnézést kér érte...:) nagy fav.
meg a hónaljban csillanó napfény is. :)

 4      

vinczepetya

ejj de jó képek lettek...várom a 8mm tesztet:)

 5      

Feldin

nagyon jók :)
kedvet kaptam menni :)

 6      

rivera

Szépek lettek. Lassan fél éve nem vettem elő a Pelenget, mostanában gondolkoztam is rajta hogy eladom, de ezek a képek meghozták újra a kedvem hozzá. Igaz FF vázon nem szeretem mert sokat kell vágni a teljes kör miatt, de cropon sokat játszottam vele tavaly :) Virágokat pl nagyon jól lehet alulról fotózni, de ez a szobros megoldásod is tetszik.

 7      

Zsákai Péter

Na, erről beszéltem tegnap "Édesapám"! :) Egy másik dimenzióban láttatsz. Remélem hamarosan megint lesz szabadidőd fotózni. (Don't forget! Cipő! ...sapka, sál... :D)

Kiemelt kedvencek: 2,3,4. A többi is klassz!

 8      

voidcontext

Jó kis sorozat lett valóban... Nekem az első kettő tetszik a legjobban... (Talán mert fekete-fehér??? :D)

 9      

juice

nem értem miért szednéd le az első varit a műemlékről... ez is olyan, csak több látszódik, nagyobb a látószög, nem biztos, hogy ettől ad többet :)
nagyon klassz képek egyébként, a 2. nagy kedvenc, a színes havasoknál tetszik, hogy csak a látószöget használtad ki, a torzítást nem (annyira), az utolsó meg nagy poén :)

 10      

Pihe

Köszönöm szépen Nektek!

Ami az első, 56-os műemlékes képet illeti, amikor tegnap Takoca megnézte, számára a régi jobban tetszett. Ma reggel Julcsi fogalmazta meg az okát és egyetértek vele: a régi engedett elrepülni, ez pedig bezár. Még szeretnék tenni tavasszal egy kísérletet halszemmel itt, úgyhogy ez nem a végleges változat.

@Gabesz: ha van egy kis időd, javaslom, hogy sétálj egyet fényképezőgéppel. Hónapok óta nem voltam így sehol, talán nyáron utoljára, és nagyon jót tett a lelkivilágomnak ez a szabad két óra, valahogy könnyebben mentem utána vissza dolgozni.

@Neo: köszönöm! :o)

@tsg: reggel óta ezen az elnézéstkérős kommenteden nevetek. :o)))) Köszönöm! :o)

@Petya: lesz! :o)

@Feldin: hajrá, örülök, ha meghoztam a kedvet hozzá! :o)

@Rivera: Ákos is ezzel küzd, és neki is azt tanácsoltam, hogy nem szabad megválni a Pelengtől, ha nem létszükséglet. Egyre ritkább és teljesen árában van. :o)

@Peti: kivételesen most én adtam Neked premier előtti vetítést, és örülök, ha tetszik a végeredmény. Igyekeztem olyan képeket megmutatni ebben a bejegyzésben, ami nagyjából Mindenkinek tetszik. Persze egy sem életem képe, ezt mondtam is Neked, inkább csak élményfotózás volt. :o) Köszönöm. :o)

@Voidcontext: köszönöm szépen! :o)

@Juice: igen, egyetértek, nem biztos, hogy a plusz 2mm annyival többet adna, de akárhogy is nézzük, ez a kép egy klisé (szinte mindenkinek van ilyenje, akinél volt a helyszínen kéznél nagylátószög). Ezért gondolom azt, hogy majd idővel az a kép is eltűnik a flickr streamemből. :o) A torzítással kapcsolatban, Takocának és Petinek már meséltem, hogy az első halszemes képem után a legelső dolgom PS-ban az volt, hogy megnyitottam a perspektíva korrekciót... aztán rájöttem, hogy buta vagyok, ezt még a PS sem tudja kikorrigálni. :o)