PENTAX DESIGN AKKOR ÉS MOST

Észrevettétek, hogy a Pentax mostanában a régi formákat preferálja? Alább összedobtam egy kis képet három híres és egy frissen bejelentett játékosról: enyhén deja vu érzésem támadt az Optio i-10 bejelentésekor, de így egymás mellett nagyon durva a hasonlóság (ráadásul ha a neveket nézzük, ha "K7"-et fejre állítjuk, szinte az LX betűket kapjuk vissza, az Optio nevében pedig ott a "10" á la 110). Viccesek lehetnének a Canon vagy a Nikon jelenleg futó vázai is pepitában, mondjuk egy 5DMkII-t néznék meg egy Flex testében vagy egy D3s köré épített F3HS-t. Persze ízlések és pofonok, de szerintem az évtizedek óta gyártott kerekded design kezd már írtó unalmas lenni.

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« pentax wishlist 2010
zajlás és esés »

canon     design     fotó     nikon     pentax     retro    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

csakb

Sőt, i-10 -> I10-> 110. ;)
De ha jól rémlik, bevallottan a 110-re emlékeztet a dizájn.

A K-7 szögletessége nekem is nagyon tetszik.

 2      

eldiablomismo

Jó lenne, ha lenne a Pentax zsebében egy kis pénz. Akkor a 645-ös gép után rágyúrhatnának egy LX-D-re, természetesem FF alapon, és a brutális 67D-re. Az nagyon kemény cucc lenne :)

 3      

Mercutio_

Ha igaz, hogy még idén a Nikon - és talán még legalább 1 nagy márka - kijön az EVIL gépével azt el tudnám képzelni F3-szerű külsővel/arányokkal.

i-10 aranyos, csak a körömizényi érzékelő helyett egy K-x-féle jobb lenne bele.
Tudom-tudom, éééébresztőőőőőő!:D

 4      

Pihe

@csakb: az "i" = "1" nekem le sem esett (bár matekból mindig rossz voltam, nem tudom, miért csodálkozom :o)).

@eldiablomismo: én is örülnék neki, ha ez lenne a Pentax következő pár éves programja, bár nem hiszem. Az pedig még rosszabb, ahogy egyik-másik júzer a Pentaxnak hívott sötét zsákutcát látja (napok óta téma például a PFC-n, hogy milyen rossz Pentaxosnak lenni... én is érzem, teljesen kiszáradt a bőröm ;o)).

@Mercutio: pont ma olvastam a Canon X1-ről, ami elvileg EVIL lesz. Én nagyon hajlok arra, hogy ez a jövő, és igazából semmi olyat nem látok a technológiában, ami rossz lehetne. Már ha eltekintünk attól, hogy ezzel a tükörreflexnek nagyjából lőttek. :-/

 5      

Gabesz

Divat a retro...
Nekem tetszenek ezek a "retrósított" masinák, de végre valami normális belső tartalmat is dobhatnának bele!
Vagy én látom rosszul, hogy mostanában többet számít a külcsín Pentaxéknál??
:-S