ADORAMA READERS' CHOICE CAMERA 2009: A NYERTES, PEDIG...

Frissítve: 2009. november 29.

Mivel nem valószínű, hogy a hazai Canon- / Nikon-orientált fotósmagazinok nagyon foglalkoznának a hírrel, ezért gondoltam megosztani Veletek az idei Adorama olvasói megmérettetés elég meglepő végeredményét: a Pentax K-7 ugyanis toronymagasan elpáholta a mezőnyt - mindegy 1,524 szavazattal az összes szavazó 55%-a (!) a Pentax vázára tette le a voksát (természetesen én is ide szavaztam) ama kérdést illetően, hogy "melyik 2008. november 1. és 2009. november 1. között a legfontosabb bemutatott fényképezőgép típus".

A mezőny többi tagja: 16%-kal a Leica M9, 6%-kal az Olympus E-P1, 6%-kal a Canon 7D, 5%-kal a Nikon D3s, 5% a Casio Exilim FS10, 4%-kal a GH-1 és 2%-kal a Sony A850.

A teljes korrektség jegyében szeretném jelezni, hogy ez egy olvasói szavazás volt, amely nem technikai vagy bármilyen más szempont alapján rangsorolja a gépeket (nehéz lenne összehasonlítani mondjuk az Exilimet, vagy akár a K-7-et a D3s-sel :o)). Ha az eladási adatok is ugyanezt mutatnák, akkor fél éven belül egy full frame vázat is kapnánk a Pentaxtól (ami annak ellenére elképzelhetetlen, hogy sajnos más Pentaxosok előszeretettel temetik kedvenc márkánkat).Update: eldiablomismo linkelte alább, de még a post törzsébe kívánkozik, hogy a TrustedReviews is a K-7-et hozta ki elsőnek, rögtön utána a Canon 7D és a Sony A900. Kicsit sántít, hogy egy full frame kamera hogy lehet harmadik helyezett itt és hová lett a Canon 5DMkII... De ez nem olvasói szavazás eredménye.

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« dicsekszem...
korlátozott korlátlanság: smc pentax da 35mm f/2,8 macro limited »

fotó     k-7     pentax    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

eldiablomismo

Már vártam. Linkeltem én is máshová, egy hsz. sem érkezett rá :D
A Pentax 645D manuallal összefutottál már? :)

 2      

Pihe

Létezik már? Szabad kérni egyet? :o)))

 3      

eldiablomismo

Jajj bocs, nem is az Adorama volt, hanem ez: http://www.trustedreviews.com/laptops/review/2009/11/25/TrustedReviews-Awards-2009/p10

 4      

eldiablomismo

Spottr-re be kellene küldeni a linkeket :)

 5      

eldiablomismo

http://www.pentaxforums.com/forums/pentax-news-rumors/81538-pentax-645d-user-manual-leak.html

 6      

Pihe

Ezer köszönet. Alig várom 2010 első negyedévét. :o)