ELADÓ: PENTAX K10D VÁZ

Frissítve: 2009. okt?ber 16.

Megválok 2007-ben vásárolt Pentax K10D felső-középkategóriás digitális tükörreflexes fényképezőgép vázamtól. A gép szinte újszerű küllemű, csupán a markolat belső részén és a vakusín tetején látszik használatra utaló jel. Tökéletes mechnanikai állapotban, 1.30-as firmware frissítéssel (vagyis a legújabbal). A zár körülbelül 21.000 expozíciót gyártott le a tesztelt 100.000-ből (érdeklődés esetén pontosan meg tudom mondani). Dobozában, minden gyári tartozékával (nyakheveder, vázkupak, vakusín-záró, keresőkupak, AV- és USB-kábelek, töltő, leírások, három darab - szoftverek, használati utasítások, reklám - CD, stb). A vázhoz egy darab, rendkívül jó állapotú, eredeti Pentax akksi jár, amely körülbelül 350-400 expozíciót bír egyetlen töltéssel. A gépet folyamatosan karbantartottam, tisztítottam.

A váz egyetlen, kizárólag szoftveres hibája, hogy a dátumozó nem működik, a fényképek készítésének dátuma egy jövőbeni időpontot kap. A szervíz 25.000-30.000 forintos árajánlatot adott a javításra. (A hiba egy éve áll fent, soha nem zavart, ezért nem is javíttattam meg.) Ettől eltekintve szervízben sosem járt.

Igény esetén ajándékba adok egy - összesen két alkalommal használt - SanDisk 1 GB-os SD kártyát (normál kiadás). A fényképezőgépről hivatalos teszt itt olvasható magyarul: Pixinfo.

Budapesten vételi kényszer nélkül, előre egyeztett időpontban kipróbálható, átvehető. Garancia már nincs rá, de egy hét pénzvisszafizetési garanciát vállalok az átadás pillanatára vonatkozó állapotra. Az eladás oka: feljebb váltás. Tesztképeket örömmel küldök eredeti felbontásban e-mailben (a csorge.hu-n található honlap fényképeinek 90%-a ezzel a vázzal készült), illetve részletfotókat igény szerint. Postára nem adom fel, még előre fizetés esetén sem. Érdeklődni itt, vagy mailben a szabolcs kukac csorge pont hu, illetve a 70-5000-451-es telefonszámon lehet.

A váz elkelt, köszönöm szépen Mindenkinek az érdeklődést!
A fenti képek az eladásra kínált darabról készültek a bejegyzés írása előtt közvetlenül.

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« menni vagy meghalni
sideblog »

eladó     fotó     k10d     pentax    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

ErKlaudia

Meg nézem a vele készült képeket.

 2      

ErKlaudia

ÁÁÁ Először azt írtam "meg fogom nézni". Aztán inkább átírtam, hogy most teszem. De nem vettem ki a szóközt. :( Így lett külön. De "megnézem" a képeket.

 3      

Pihe

Segáz, Klau, félszavakból is. :o)

 4      

rivera

Szia Szabolcs,

ahogy már írtam, én is most cseréltem vázat de egyelőre nem tudom eldönteni hogy eladjam-e a régit vagy megtartsam mint tartalék (pót). A megtartás mellett szól a crop faktor, az állapot és a megbízhatóság. Ellene hogy csak ál benn a pénz, veszít az értékéből stb.

Szóval megkérdezem hátha te tudsz ötletet adni, az anyagiakon kívül te miért döntöttél az eladás mellett?

köszi és üdv r

 5      

Pihe

Szia Rivera,

kizárólag az anyagiak játszanak közre az eladásban, elég erős emocionális szálak fűznek a géphez, az elmúlt két évben szinte mindenhol ott volt, ahová én mentem. Muszáj eladnom, mert csak áll benne a pénzem és az utódját már használom, az pedig elég nagy luxus, hogy csak pihenjen a polcon kihasználatlanul. Nem dolgozom olyan körülmények között (esküvői fotó, stb), hogy egy második váz kötelező legyen, így inkább használnám az értékét. Így is egy hónapig tétováztam, hogy meghirdessem-e eladásra. Nehéz, de muszáj.

Üdv, köszi, hogy erre jártál!

 6      

Takoca

Dedikálva feláras??
Mert csak úgy érdekelne!

 7      

Pihe

Taki: Neked dedikálva ennyi. :o)) (De ha rá akarsz fizetni, egye fenyő. :o))

 8      

Mercutio_

De ugye a CCD-t dedikálod?!:))

MÁS: Ha jól emlékszem van Nikon SB-2x vakud, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
Másodvakuként, vagy direktben is használod?
Ha direktben, akkor mennyivel körülményesebb, mint egy p-ttl, illetve miben korlátoz ahhoz képest?

 9      

Pihe

Mercutio: SB25-öm van és kizárólag állványról használtam, vakukockával, így sajnos semmilyen tapasztalatom nincs a vázon történő kezeléséről. Kicsit fenntartásokkal kezelem a nem dedikált vakukat, bár tudom, hogy nem szabadna. Elvileg manuális és teljesítményszabályzós üzemmódban tudod vázról is használni, a középérintkező miatt az exponálást érzékeli. Hogy ez mennyivel körülményesebb, az attól függ, hogy mit fotózol - nálam tárgyfotóra van befogva két másik vaku mellé, és konkrétan egy értéken működik mindig (mindhárom vaku, inkább az érzékenységgel játszom vázon). Ha gyors fényváltozások között vakuznál, akkor esetleg egy PTTL-es fényszerszámban lenne jó gondolkodnod.

 10      

eldiablomismo

Ejjj, hogy csak most raktad fel, épp most vettem egy szkennert :D

 11      

Mercutio_

Pihe: Ritkán használnám a vakuzást szerintem, akkor is plafonra indirektbe, vagy valami lágyítóval, jellemzően fényszegény helyen, vagy esetleg makrónál.
Nézegettem a p-ttl vakukat, de a Pentax erre túl drága, a Metz 36AF-4-ből pedig kispórolták a motoros zoomot, hogy ne legyen a Pentax 360FGZ-nek konkurencia:(
Így a metz annyival tud többet egy SB-24-nél, hogy a váz az iso és a rekeszértéket tudja és az alapján a vaku teljesítményt automatikusan szabályozza.
Fene tudja, azt hiszem, ha olsón találok SB-24-et megnézem, legroszabb esetben árában túladok rajta és kipótolva veszek metzet:)

 12      

Pihe

Eldiablomismo: sosem késő a szkenner mellé venni egy K10D vázat is olcsón. :o))

 13      

Gabesz

Ahh....65-ért jóárasítottad!:D:D
Megéri megvenni...aki ismer, és tudja mennyire vigyázol a cumódra, az tuti vételt csinál!:D

 14      

Gergely

Szia!

Eladó még...? Nekem mint pótváz nagyon hasznos lenne...Vannak helyzetek, amikor nincs idő/helyzet az objektívcserére, ilyen szituációkban nagyon hasznos lenne! Az ojektívparkom nagyjából színel a tiéddel, tehát kompatibilitási gondok sem (remélem...) lesznek.
Most küldtem vissza amerikába a Tamron 70-200 SP-met (a Te cikkiden felbuzdulva, szintén mindent eladtam, ami a kezem ügyébe került, s mivel már az áremelés után voltam, a B@H fotónál vettem egy ilyen lecsét) sajnos bejött egy szériahiba, a rekesz 2.8-on kiakad, és nem lehet belőle kisebb állást kicsikarni :-( (amerikai fórumokon sokan számolnak be hasonló problémáról ennél a típusnál)
Úgyhogy ha visszatért a garanciális szervízről, és a javításra nem megy rá mindenem, akkor lehet vevő leszek a gépre, ha addig megvan.
Ja, azt szerettem volna még kérdezni, hogy egy K200-hoz vennék markolatot, méghozzá egy utángyártott Ansmann-t, de a gyár csak a K20, K20 modellekhez kínál :-(
Szerinted egy ilyen markolat az én K200-ammal is kompatibilis lenne?, nagy különbség van a két gép "alja" között?

Előre is köszi!

Gergely

 15      

Moravcsik

Szia!

Erősen gondolkodóba ejtettél. Ha Gergely még nem csapott le rá (úgy értem, komolyan érdeklődik :) ), engem is érdekelne a dolog. Írok mailt. :)

Üdv

 16      

Pihe

Gergely és Moravcsik: köszönöm, hogy benéztetek! A váz még megvan, bár több helyről van rá érdeklődő, még senki nem jelezte komolyan a vételi szándékot.

Gergely, a holnapi nap folyamán írok Neked egy e-mailt, hogy mennyire komoly az érdeklődésed, illetve mikor várható, hogy visszakapod a javításból a Tamront (nagyon sajnálom, hogy kikaptál egy szériaihibát - ha egy tökéletes darabot kapsz vissza, akkor nagyon fogod élvezni az objektívet, ezt garantálom). Úgy tudom, hogy K200D-hez kizárólag a D-BG3 passzol, teljesen más az alja, mint a K10D / K20D modelleké (K200D más alakú és kisebb), ezért az Ansmann nem lenne jó rá. Utánanézek a neten, hogy van-e valami alternatíva.

Moravcsik: még nem kaptam meg az e-mailed, de lelevelezem Gergellyel, és ennek fényében tudok Neked a vázzal kapcsolatban visszajelezni.

Köszönöm az érdeklődést!

 17      

Moravcsik

Elment a mail. :) (remélem)

 18      

Beni

Megvan még a gép?

 19      

Pihe

Beni: jó pár hónappal ezelőtt elkelt, amit mindig beleírok a szövegbe (lásd fentebb). Azért köszönöm az érdeklődést.