AZ ÉPÜLET, AMIT ÉN MÉG SOHA...

A perverzió határait folyamatosan karcolgatva közlök olykor-olykor fényképeket az Országházról (és elhihetitek, Pajtások, hogy nem célom semmilyen rekord megdöntése), így szokásomat folytatva (sűrű köszönetnyilvánításokkal Udvari Gábornak - G@besznek -, hogy egyáltalán ott lehettünk) egy új fotózási alkalomnak köszönhetően ismét született pár kép, most már werkfotókkal (és itt ígérem meg, hogy a következő bejegyzésben igyekszem tartózkodni az egy mondaton belül eső több zárójeles megjegyzés használatától, persze utólag visszaolvasva ez nem ment valami fényesen). Az eset szombat reggelre esett, amikor a Parlament előtt találkoztunk (Hédi, Julcsi, Takoca , Gabesz és jómagam - ez ismét egy zárójel volt), hogy ezt a keveset fotózott helyet újra felfedezzük és vizuálisan hazavigyük.

Frissítve: 2009. szeptember 13.

Kicsit igyekeztem elvonatkoztatni a szigorú épületfotózási szabályoktól (de mivel hétről hétre így kell néznem a világot, nehéz félrebillenteni az állványt és azt mondani: "nem érdekel, hogy nem lesz egyenes") és inkább a részletekre összpontosítani - érdekes részletből pedig megszámlálhatatlan van a Parlamentben. Gabesznek mondtam az első alkalom után, hogy hónapokat tudnék reggeltől estig úgy eltölteni az épületben, hogy sorra fedezem fel a számomra kedves fotótémákat.

A fekvő képekre kattintva természetesen nagyobb méretet is kaphattok.

Azért lőttem pár totált is, illetve újrafotóztam Takoca DA 10-17-es halszemével egy korábbi képemet és a halszemet sokkal érdekesebbnek ítéltem meg, így a csorge.hu-ra is ez fog kikerülni, lecserélve a régi, nagyon szabályos fotót.És akkor következzenek az ígért werkek, amik azért sokkal viccesebbek ám, mint a száraz épületfotók. :o)


Gabesz a Mátrix hőseit megszégyenítően dől be, hogy 10mm-en bevegye a Vadász terem teraszát. Az eredményt a blogján találjátok.


Julcsi iszonyat jó képeket gyártott le a kis Panájával, majd győzködöm, hogy legyen szíves blogot indítani, vagy legalább egy indafotós albumot. :o) (Itt éppen egy szobrot fotóz, amely egy fix 50mm-es üveget tart a kezében. Legalábbis mi csak erre tudtunk gondolni.)


Takoca ismét előadta cirkuszi mutatványát (legalábbis a dob folyamatosan pergett, de lehet, hogy csak a szívverésünk volt) a monopod végén lifegő géppel. Becsukott szemmel fotóztam, mert már tavasszal is rosszul voltam, amikor belógatta a gépét a Margit-hídról a Duna fölé.


Lányok állványokkal. (Egyenesági fotós változata a motoros újságok "lányok motorokkal" képes rovatának.)


Gabesz görbíti a teret, amíg Hédi, Julcsi és Takoca hármasban (!) tömörültek be egy négyzetméternyi (nem igaz, mert a helység nem négyzet, hanem kör alakú volt) mellékesre.


Takocának mesélem, hogy nem az állványom ferde, hanem az épület. (Julcsi fotója.)


És meg is lövöm... (Julcsi fotója.)


Poénkép a Pentaxos Pajtások kedvéért. :o) (Szintén Julcsi fotója.)

Köszönöm szépen Gabesznek a lehetőséget, és a Többieknek a társaságot!

 PIHE, fotó blog témakörben

MegosztásOldal teteje

« csomó (augusztus 20-i fotóblog)
parlamenti halszem »

budapest     fotóblog     parlament    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Gabesz

Zsíííírpöpecek a werkfotók!:D:D
Én jóléreztem magam, és ez a legjobb az egészben!

Kézcsók a lányoknak ezútonis!:D

 2      

Timber

na ezek a bulik amik hianyoznak nekem :)

hogy Gabesz miert nem tudta ezt aug vegere szervezni??? :D

 3      

Pihe

Timber: nyaraltam akkor. De ha legközelebb előre füstjelzel, akkor szervezünk valami narancsleves találkozót. :o)

 4      

Csikós Gábor

Nekem a werkfotók azért érdekesek, mert láttalak benneteket. Reggel óta tudom, hogy átdobtál azzal a rövidnadrágos képpel. Most már ez a változás nem lepett meg. Viszont, ha már itt tartunk: milyen gép van Julcsi kezében? Ui. van nekem egy FX35-ösöm és most szemet vetettem az FX550-re a manualitás miatt többek között. Ha idevágó véleményetek van (gondolom Julcsinak lesz) szívesen venném a gaborcsikos kukac gmailpontcom -ra.
Vissza a képekre.
A kétpúlusú látásod nagyon tetszik. A HDR-es képeid lenyűgözőek, de nekem a különlegesség másik véglete talán jobban. A HDR-t meg kell csinálni (nem kis munka, tudom), a majdnem absztrakt vizíókat fantáziálni és bő gondolatszabadsággal alkotni. Mesterség és műveszet van ebben a posztban. Bocs a szószátyárségért.

 5      

DonCsabito

Szia Pihe...

Ámulok,bámulok.. Nem szokványos fotók,valami káprázatosan profi melót látok.. Komolyan mondom volna mit tanulni tőled!
Emelem kalapom! Isteni jó fotók születtek országunk házáról.

üdv.
Cs.

 6      

Takoca

:))

ez most még így utólag is nagyon vicces.

piszok jók lettek!

azért az kiakaszt, hogy elvileg ugyan akkor és ugyan azt néztük de mégis mennyivel többet láttál

 7      

vinczepetya

igen jók a felvételek, főleg az autószerelőpózosak:):):)

 8      

Pihe

Köszönöm szépen Mindenkinek!

Gábor: szokásodhoz híven túlzol, de nagyon jól esett, köszönöm! Julcsinak Pana FS6 gépe van, nincs rajta semmilyen manuális funkció (illetve de: érzékenységet lehet szabályozni), de rengeteg motívumprogram van benne és nagyon jó a képstabi is, ahogy elnéztem. A képek valójában nem HDR-ek. Évek óta nem csináltam "igazi" HDR-t. Ezeket úgy oldom meg, mint ahogy régen az épületfotósok is csak filmre: expo-sorozat és "kézzel" összegyúrom a képeket Photoshopban, a kiégett részeket helyettesítem egy sötétebb expozícióval, és ugyanígy fordítva. Filmen ugyanígy maszkoltak, csak pepecsebb eljárás volt.

Csabi: köszönöm szépen a látogatást és a hozzászólást! Lassan befejezem a Parlamentes képek gyártását, már így is lassan könyv-mennyiség gyúlt össze. Lásd itt a jobbakat:

http://www.csorge.hu/html_hu/collection.php?type=collections&coll=parliament&log=1

Takoca: azért szerencsére ez így nem igaz. :o)

Petya: köszönöm szépen! Mi is szinte végigröhögtük a helyszínen, és akkor az erkölcstelen tényfeltáró képeket még nem is láttad! :o)

 9      

Zsákai Péter

vége a kávészünetnek, úgyhogy amellett, hogy mondom, hogy "hűdekirály!", az alábbi tetszési indexeket sorolom: összes werk + 1,3,5,6,7 (ha el nem szúrtam a számolást. ha igen, akkor meg gondolkodj el, hogy az a kép vajon miért tetszik nekem, közben én meg egy másikra gondolok. a kedvedért pedig bezárójelezem, pedig semmi szükség nem lenne rá. :)). gratulálok, hogy sokadik Parlament fotózásáról még mindig érdekes és korántsem unalmas fotókkal tértél haza!

 10      

Mercutio_

Ez "egy-egy-egy.....!!!!":)))))))

Nagyon jók a képek, nekem a 4 és 7 jön be legjobban, a werk-képektől meg teljesen odáig és vissza!

Az a térgörbítés....:))))

Mai napig sajánlom, hogy el kellett adnom a 10-17-es halszemet, bár józan eszemmel tudom, hogy 1/2 évente 1X vettem volna elő, miután kiszórakoztam vele magam, arra pedig nincs feles keretem.

 11      

Pihe

Mercutio: nekem is ez a problémám a halszemmel - nagyon tetszik a hatás, de nem tudnám kihasználni. Nézegettem mostanában olcsó halszemet, például az Opteka 6,5mm F/3,5 halszemet, majd talán egyszer...

Köszönöm Nektek!

 12      

Csikós Gábor

Pihe, kösz a kommentre kommentet. Erre nem is gondoltam, hogy a dinamikát így is lehet növelni, akkor ez egy pszeudo hdr:) Szoktam túlozni ártalmatlan mértékben, de most nem túloztam még úgy sem. Komolyan, tetszett, hogy a két véglettel játszol, sokan vagyunk, akik nem fogunk át ilyen széles sprektumot.
Olyan panát kersek, amely legalább 25-ről indul, mint a mostani fx35-öm, de van man. benne és már a venus 5-ös motorral megy.. A Julcsié pont úgy nézett ki, bár az engint nem láttam:)

 13      

zsutti

Az uccsó kép mindent visz :D

 14      

GBI

Szia!
Szuperek a werkfotók, tökéletesen látszik, hogy amellett, hogy szuper fotók készültek frenetikusan jól éreztétek magatok és (szerintem(bár ezzel bizosan sokan vitatkoznának)) ez a lényeg.
Julcsinak csak bátoritást küldök a saját bloghoz.
Az utolsó kép priceless :))

 15      

Julcsa

Skacok, nem hiszem, hogy bloggolni fogok; azért annyira nem vagyok elvetemült. :-D Max ha Szabolcs megengedi, néha fölteszek ide egy-egy képet, ami átmegy a cenzúrán. :-)