FEKETE ÖZVEGY

Mint azt bizonyára tudjátok, iszonyat háklis vagyok a képek válogatásában és egy témában soha nem mutatok meg több fotót - eddig egyetlen egyszer fordult elő részemről, hogy egy adott témában két kép született. Bár ezzel a hagyománnyal nincs szándékom szakítani, de kivételt teszek a Fekete özvegy című fotómmal, hiszen olyan jól sikerült Julcsival ügyködnünk, hogy megítélesem szerint - mivel portré-kategóriában bevallottan nem vagyok erős -, nem csak egy szép kép született (és ez, valljuk be, Julcsi érdeme).


A fotózás előkészületeiről pár szóban. Ez az első fotóm, amin Julcsi ki van sminkelve (ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert ebből korábban már volt vitám). Magát a sminkelést a neten láttuk valahol és azonnal kedvet kaptunk a fotózáshoz, mégis sikerült majdnem fél évig halogatnunk a témát, aztán végül rááldoztunk egy egész vasárnap délelőttöt. Az alap sminket Julcsi vitte fel, a mintát én (tudom, mennék inkább sminkesnek... :o)). Két géppel dolgoztam, a Z-1 mellett a K10D is dolgozott, előbbin a Sigma 105/2,8 EX lógott, utóbbin a Pentax FA 50/1,4. A digit és az analóg képek között hatalmas különbséget éreztünk, amikor tegnap este leültünk és végigpörgettük a fotókat és bár a K10D-vel készült fotók kontrasztosabbak lettek, valahogy a témához az analóg képek finomsága, zajossága illett, így ezeket mutatom meg. Természetes fényt használtam jobbról, balról pedig egy fehér fal derített. Az objektív végén egy Cokin narancs szűrő figyelt - így utómunkának csupán a vágás, a gradáció és a porszemek retusálása maradt. Az alapanyag, mint mindig, egy 135-ös tekercs Ilford Delta 400 volt.

Remélem tetszik majd Nektek, sokat dolgoztunk vele mindketten. A fenti, első kép lesz az, ami majd a honlapomon megjelenik, a többi megy a személyes archívumba. A képek kattinással nagyobbak lesznek. :o)

Az utolsó kép a személyes kedvencem, bár egyáltalán nem illik a témához.

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« a szellem szabad
ilford pan és delta 400 »

35mm     fotó     pentax    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Zsákai Péter

Ez valami brutálisan jó! (Megérte egész nap itthon maradnom és nyomogatnom az F5-öt! :))

Az első kettő tetszik legjobban! De azok nagyon!

A 3. talán azért nem annyira, mert "fekete özvegyes" (Julcsit személyesen ismerve pedig nem is az! - ettől nem tudok elvonatkoztatni, bocs :)), a 4. meg azért nem, mert "nem fekete özvegyes" (holott a téma megkívánná, el lett kedveskedve az a tekintet ;)).

Mégegyszer: BRUTÁL JÓK! Gratulálok mindkettőtöknek!

Mikor lesz a következő frissítés? :)

 2      

Zsákai Péter

Juice Pajtiné és Takoca Pajti meg pont ilyenkor dudorog a kultúr diszkóban, amikor szükség lenne a kommentjeikre... fat no móre, prodidzsáj, plészbó... ultragáz! :D :D :D

 3      

Pihe

Köszönöm Péter, örülök, ha tetszik! :o)

Igen, a negyediknél túl kedves lett a tekintet, ezért írtam én is, hogy nem illik a témához, de személyes kedvenc. Igyekeztem mindenhol úgy fotózni és megkérni Julcsit a helyezkedésre, hogy ne látszódjon a szembogarában fény - tudom, hogy ez általában orbitális hiba, de úgy éreztem, hogy egyszerűen nem lenne ilyen borús hangulatú, ha látszódna egy fénypötty. (Persze ez a másodiknál nem sikerült.)

Még lesz egy pár kép erről a tekercsről, ezek Lensbabysek és inkább érdekes, mint jó képek. :o)

 4      

Pihe

(Takocának mondtam múlt héten, amikor szabadkozott - pedig egyáltalán nincs rá szükség -, hogy sok a munkája és nem tud kommentezni: "az élet megy, a blog megvár". Aztán hozzátettem, hogy majd ezt írjátok a fejfámra. :o))

 5      

Zsákai Péter

lesz frissítés... jó-jó! de MIKOR??? óra, perc, másodperc?

(csak viccelek! majd nyomkodom az F5-öt. nem gond! ez a legkevesebb, amit megtehet az ember a kedvenc bloggeréért ;))

ez a "fejfa" poén nagyon morbid itt a fekete özvegy poszt alatt. lassan kiteheted a 18-as karikát a jobb sarokba. :)

 6      

vinczepetya

komoly képek lettek, és ez is mutatja, hogy portré kategóriában is ott vagy a toppon!

 7      

Pihe

Köszönöm Petya! (De szokásodhoz híven túlzol. :o)

 8      

rivera

Zsákai Péter, F5 helyett greader :)

Pihe, grat, szép és finom sorozat lett, nagyon tetszik

 9      

Pihe

Köszönöm szépen, Rivera :o)

 10      

juice

szépséges

 11      

Pihe

Köszönöm Juice :o)

 12      

Snakeiboy

En csak erdeklodni szeretnek, irtad hogy termeszetes feny volt a megvilagitas. Ha kerhetnem esetleg pontossaban le tudnad irni hogy hogy is volt ez megvalositva???. Egy szobaban egy oldaso ablakbol jott a feny vagy hogy???. Hogy erted el hogy a hater fekete legyen stb. Amugy nagyon tetszenek a kepek, grat.

 13      

Indig Laci

Remek sorozat, nagyon tetszik !
Nem tudom mi bajod van a portrézással, csak csinálni kell. Tovább !

 14      

Pihe

Snakeiboy: az egyik szobám ablaka nálam egy joker fényforrás (45 fokos tetőablak), különböző napszakokban iszonyat szépen tud beesni a fény rajta és itt több fotóm is született már (többek között: http://www.flickr.com/photos/pihe/3462561905/ , http://www.flickr.com/photos/pihe/3251464702/ , http://www.flickr.com/photos/pihe/2333039142/ , http://www.flickr.com/photos/pihe/429194190/ ). Ez volt a fényem. A fal derített ugyan a másik oldalról, de nem sokat, ám ez itt cél volt, hiszen a fekete özvegy a fény felől elforduló valaki). Egy célszerszámmal (derítőlappal) sokkal több derítést lehetett volna elérni - mint például az utolsó képen, ahol egy fehér felületet használtunk alulról történő derítéshez és látni is lehet Julcsi arcélén végigfutó lágy fényt. A fekete háttér titka a fekete háttér. :o) Egyszerű, fekete vásznat feszítettem ki és ez előtt fotóztunk (ilyet pár száz forintért a legmezeibb méteráru-boltban is lehet lőni és igen hasznos, én rengeteg fotómnál használtam már). :o)

Laci: egyszerűen nem tartom magam kiműveltnek ebben a témában. Julcsit könnyű fotózni, mert közvetlen a kapcsolatunk, meg barátokat is egészen biztosan le tudnék kapni, de ez egészen biztos nem menne idegenekkel. Arról nem is beszélve, hogy sokszor nagyon nehéz elmagyarázni még a barátnőnek is, hogy mit szeretnék kihozni a képből, mi a terv, milyen grimaszt szeretnék, stb. De igyekszem. :o)

Köszönöm Nektek!

 15      

Mercutio_

Úúúúúúúúúúúú ez nagyon klassz lett!!!
Minden a helyén, és megmozgatja az ember agyát a kép, grat!!!

Monjuk egy országházas arcfestés lett volna az igazi...:DD

 16      

Pihe

Köszönöm szépen Mercutio :o)

(Országházas festést meggondolom! :o))

 17      

GBI

Szia!

Fantasztikusan jól sikerült a sorozat. Az egészen misztikustól (első kép), a jéghideg szemű feketeözvegytől (második) a kedves 'kis póklányig'. Szóval mindegyik ütős és kimondottan jól sikerültek. A fény technika szuper és kimondottan örülök, hogy több képet tettél fel (mindennyiunk nagy örömére.)

Grat.
Béci

 18      

Pihe

Köszönöm szépen GBI! :o)

 19      

Snakeiboy

Koszi szepen a kimerito valaszt. ma is tanultam valami hasznosat :)

 20      

-Dorothea-

Engem a technika foglalkoztat, ami a maszkot illeti. Valamiféle mintára fújós megoldás?
Nagyon tetszenek, a profilkép a leginkább kifejező. Persze ez magánvélemény:)
Gratula!

 21      

Pihe

Dóri: fekete púdert használtunk, de a szénpor esetleg célravezetőbb lehet. És csipke. :o)