LENTEBB LENTINÉL

Sok eldugott hely létezik kis hazánkban, de szerintem nyugodt szívvel a tizes toplista élmezőnyébe sorolhatjuk az őrségtől délre fekvő Gosztolát, ahol a hétvégét töltöttük. A pihefélék értelmező szótárában "Gosztola" címszó alatt találhatjuk a következő fogalmakat: "csendes", "nagyon csendes", "eldugott", "idegi kikapcsolódás", "ingerszegény környezet", "nyomatékosan jelezve: rém csendes". Természetesen azért mentünk, hogy pihenjünk, így ezek számunkra pozitív értelmet nyertek, ám amikor szombat délelőtt hirtelen úgy döntöttünk, hogy felkerekedünk és bejárjuk gyalog a környéket, akkor az "eldugott" szó máris erőteljesen éreztette hatását, ugyanis 10 km-es körzetben kizárólag fákkal lehet találkozni és egy horgásztóval, utóbbi jelentette a legnagyobb változatosságot (és ebben az egyetlen esetben vettem elő a fényképezőgépet, ekkor is csak a dokumentálás okán). A tó és az erdő azért veszélyes játék, mert sok a szúnyog, és bár tettünk egy merész próbálkozást a dzsungelben, de éppen nem volt kéznél szkafander, így maradtunk az öt-tíz házból álló kistelepülés által jelentett civilizációnál. Viszont nagyon jól éreztük magunkat. Még mindig van egy hónap a nyaralásig, de így legalább elviselhetőbb a várakozás. Most van egy csepp időm, úgyhogy bepótlok néhány elmaradt postot vakukról, objektívekről és egyebekről.

Kattra a képek nagyobbak lesznek

 PIHE, fotó blog témakörben

MegosztásOldal teteje

« póló fotó- és bringa-geekeknek
fotós könyvek, amelyeket szeretünk »

fotóblog     gosztola     magyarország     őrség    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

juice

háhá nagyon jó a trikoloros "pihe", befave-elem :D (a sörcsap meg a karaoke szolgáltatás mellé most már kell beszerkesztened kis csillagot is... :))

szép helyen jártatok, mindig a víztükrön látszik legjobban, hogy mekkora a nyugi...

 2      

Zsákai Péter

Igen, az Őrséget többek között mi is a csendessége miatt látogatjuk. Autóval vagy bringával érdemes menni, mert sok szép település van a környéken, amit azért gyalog csak erős sétálhatnékkal rendelkezőknek ajánlanék. :)
Azért is tetszik az a környék, mert ugye sokáig elzárt volt a külvilág számára, mondhatni érintetlen. (Persze erre is tudnék ellenpéldát mondani. Rönökön a Szent István templomot a haza hősies őrei gyakorlatilag tönkretették. Azóta osztrák pénzből felújították, úgyhogy lehet bátran látogatni.)

Jó képeket "dokumentáltál"! ;)

 3      

Pihe

Köszönöm szépen Pajtások. :o)

Igen, pontosan olyan idegesítő nyugodtság volt, mint ahogy az a fenti két egész darab képen átjön. :o)

(U. I.: van egy jó hírem, lesz sörcsap funkció, de majd csak szeptemberben és nem egészen úgy, ahogy azt a neve sejteti. :o))

 4      

tmt

Veri bjutiful! Szeretem az ilyen helyeket, se térerő se semmi, csak a nyár :)

 5      

Neo19

Gyönyörű, képek készültek:)
Minek köszönhetőek ezek a szép színek?

 6      

Pihe

tmt: ahogy írod, még a térerő se háborgatott minket. Nagyon jó érzés volt a fiókban hagyni a telefont.

Neo: köszönöm! A képek polárszűrővel készültek, amelyre a vázon belüli +2-es szaturáció is rásegített. :o)

 7      

Neo19

Lehet érdemes lenne 1 polárszűrőt beszereznem.

 8      

gorbelabda

Én a közelben laktam (Kiscsehi, Lentitől kb. 20km) 18évig. Imádtam a nyugalom és a közvetlen természet miatt. De ez már a mult és szerintem soha nem jön el újra!

 9      

eldiablomismo

Neo, mindenképp :)

 10      

Mercutio_

Nézem ezt a tavat, és szinte ott érzem magam egy nyugágyban a parton, mellettem behűtött rozé/sör/radler/limonádé!:)

 11      

Pihe

Mercutio: kizárólag ebben a sorrendben! (Bár, borra sör...)

 12      

bbosi

Teljes jószándékkal csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy Gosztola nem az Őrség része.
Én Lentiben lakom és elég jól ismerem a környéket, ha időm engedi sokszor kibringázok a tóhoz.
Szép képeket készítettél, remélem nem csak ez a 2 felvétel született. :)

 13      

Pihe

bbosi: nagyon szépen köszönöm az észrevételt, máris javítom a bejegyzés szövegét! (És természetesen a látogatást is. Lenti gyönyörű, nagyon szép részén laksz az országnak.)