HÉTVÉGI HELYZETJELENTÉS

Nem tudom, hogy mi van velem, de nyolc-tíz óra alvás után is úgy kelek fel, mint akit agyonvertek (Julcsi egyre gyanúsabb), így szombaton lementünk Gárdonyba egy kis gyorstalpaló pihenőre és zsírégetésre (értsd, ahogy mondom: felhúztuk a disznózsírt a nyárs végére és csendes bűntudat társaságában megégettük), de előtte még tettünk egy pötty kitérőt az M7-esen.

Egyrészt végre sikerült találnom egy normális biciklisnadrágot, amit ugyanis eddig próbáltam (sztreccs-változat), abban úgy nézek ki, mint egy idióta kötözött sonka, amit gondos kezek még be is pelenkáztak. Az előző nadrággal történt egy kis baleset biciklizés közben, véletlenül derült ki, hogy nem csak ránézésre, de valós idejű futtatás közben is nagyon rövidnek bizonyul, hogy finoman fogalmazzak: előlről nem védett a run-time, amit a nyereg csendes, de határozott cracker-tevékenysége hátulról alaposan ki is használ. Párszor megkerültük az autópályát a Budaörs és Törökbálint közötti felüljárókon, majd sikerült megtalálni a MediaMarkt-ot, amit ugyan jól eldugtak, de némileg megváltoztatta az elképzeléseimet a létesítményről. A probléma az, hogy aki pösti, az pösti szemüvegen keresztül nézi a világot. Azért nem szeretek például Budapesten volán mögé ülni, mert az emberek nem figyelnek oda a másikra: ha csapatsportra vezetném le a dolgot, akkor egyszerűen önzőznek a fővárosi sofőrök. Ugyanez érvényes egyes, állítólag felhasználó-centrikus kereskedelmi egységekre, például a budapesti MediaMarkt-okra, ahol az összes eladó a tévék környékén téblábol (értsd: tévét néz), csak dolgozni ne kelljen. Ez a látásmód csak azért nem helytelen, mert ha mindig a pösti szemüveg van rajtunk, akkor a Budapest táblát elhagyva csupa pozitív élmény érhet bennünket. Mert a budaörsi MM-ban abszolút segítőkészek és kedvesek voltak, kinyitottak vagy fél tucat dobozt nekünk, szóval teljesen elégedett vásárlóként távoztunk.

Egyúttal Julcsi elmaradt születésnapi ajándékát is pótoltam. Már régóta tervben volt, hogy kap egy kompakt gépet (szigorúan pillanat-leképezési célokra), de számomra a valós probléma okozója nem a specik alapján való gépvásárlás volt, hanem az, hogy a belső találkozzon a külsővel, vagyis elég "nőcis" legyen. Hónapok munkájával a Pentax Optio A40 mellett döntöttem, ám sajnos sehol nem vállalták már a beszerzését (vártunk is rá pár hónapot), így a fentebb említett módon, "hülye azért nem vagyok" alapon egy Panasonic Lumix FS6-ot emeltünk le a polcról. Kicsit irígykedem, mert a fotós táskám mellé téve jogosan tűnhetek őrültnek a rengeteg súly cipelése miatt (ezt az őrült-dolgot nem kell kommentálni :o)).

Vasárnap elég kényszeredetten találtunk vissza a mindennapok valóságába, és az első pár virtuális kapavágás után megint elkezdett a jobb szemem tikkelni. Ha az utcán sétálva egy szőke srác kacsintgatna Rátok, agyonvágás előtt ellenőrizzétek, hogy nem én vagyok-e véletlenül. :o)

 PIHE, magánügy témakörben

MegosztásOldal teteje

« múltidézés képekkel, első rész
póló fotó- és bringa-geekeknek »

hülye azért nem vagyok    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Julcsa

:-D :-)

 2      

Zsákai Péter

Julcsa: mostantól fotózni, blogolni! (és akkor nem árulom el Szabolcsnak, hogy éjszakánként Te vered félholtra. :D :D :D) gratulálok a szép ajándékhoz, képezz le vele sok szép fényt. és utólag is de hepi bööööörszdééééj túúúú júúúúú, hepi börszdééééééj túúúú júúúúú, hepppi böööörszdééééj túúúú júúúú úú, hepppppi börszdééééj túúúú júúúúúúú. (amíg Szabolcs nem építi be a sörcsapot és az mp3 lejátszási funkciót, sajnos kénytelen vagy beérni ennyivel. de jobb is Neked így!!! :))))

Szabolcs: nagyon veszélyes amit csinálsz. ebéd után, kávészünetben olvasom a blogot és már többször majdnem ráköptem a monitorra a kávét, olyan vicceseket írtál! ez az, ezt a stílust szeretjük! nagyon! :)

 3      

Gabesz

Gratula a fénypékezőhöz (lányom hívja így) és BSZN az ifju Hölgynek!

Szabolcs...tikk...tikk...
Csak felsmerlek!:D
Egyébiránt augusztus utolsó 2 hetében tessen kitalálni Takoca kartáccsal egy időpontyot...nagyházfotózásilag-ügyből kifojólag!:D

 4      

gorbelabda

Örülök a helyzetjelentésnek. Poénok is rendben voltak. Én lassan olvasnék viszont egy olyan bejegyzést, hogy "pl a pólusban jártam és kiköveteltem az eladóktól, hogy a féltve rejtegetett K7-t a kezembe adják és a tapasztalataim..." :)

 5      

Pihe

Julcsa :o)

Péter: kösziköszi! Már félig megírtam Neked ám a válaszlevelet a fotókról, csak munka is van közben (igazságtalan az élet).

Gabesz: egyeztessünk privátban erről, köszönöm, hogy szóltál! :o)

Görbelabda: lesz K-7 bejegyzés, de majd csak szeptemberben és az lesz a címe: "pentax k-7 a kezemben." (Rögtön utána: "eladó: pentax k10d váz + markolat" :o)).

 6      

gorbelabda

Ezt jó füllel hallom. Én viszont ugy döntöttem kivárok. 3kila sok érte nem occsó

 7      

Julcsa

Peti, köszönöm a köszöntést, szinte hallom.... :-D

Jelentem, tegnap csináltam egy képet a parlamentről, csak mert még SOHA nem csináltam. :-D (Lehet Szabolcsot megkérem majd, adjon egy-két tippet) ;-)

 8      

Pihe

"csak mert még SOHA nem csináltam"

Julcsa, üdv a klubban! :o))

 9      

Julcsa

Kénytelenek leszünk elmenni és lefotózni! ;-)

 10      

Zsákai Péter

Julcsa Pajtiné: blooogot, blooogot, blooogot... !!! :D :D :D

 11      

Julcsa

Peti, nem szeretném Szabolcs Pajtit kiütni a nyeregből.
B-) B-) :-D

 12      

Mercutio_

Julcsa: Mindenki úgy szál le a bringáról, ahogy akar!:) No és HBD!!!

pihe: Ez szándékos? "gyorstalpaló pihenőre":D

 13      

Pihe

Mercutio: nem szándékos, de itt semmi sem véletlen. :o))

 14      

Julcsa

Mercutio_

Nekem is gyanús ez az egész gyorstalpalósdi, de tagad. :-D