FORDULÓK NAPJA

Lassan kezdem ízlelgetni az idei nyár meteorológiai zamatát (délelőtt lágy, muskotályos fények, dél körül és délután testes napsütés, késő délután fanyar fellegek és estére szó szerint lábvíz), sőt, ma egészen rákaptam az ízvilágra és úgy tettem, mint aki szabadságon van (tudniillik szabadságon vagyok): a járókeretet elhajítva nyeregbe pattantam és felmentem a Normafához biciklizni. Direkt a "felmentem" és nem a "feltekertem" szót használom, mert voltak emlékeim arról, hogy nem kifejezetten síkságra hasonlít a terep felfelé, így ezt a nemes feladatot (csupán elővigyázatosságból természetesen, ha a nosztalgikus élmények felelevenítését nem tekintjük magyarázatnak a lustaságra) a fogaskerekűre hagytam. (Csak jelzem, hogy felfelé fél óráig tartott az út, lefelé biciklivel az Istenhegyin pedig alig 3 percig, igaz, nem nagyon tartottam be az 50-es sebességhatárt). A tekerés másfél óráját úgy terveztem, hogy csak Springsteen Pajtás fog szórakoztatni, de becsatlakozott mindenféle más állat is, például találkoztam gyíkkal és sünnel is, igaz, utóbbi rendőrautóban ült. Megintcsak élnék a véletlen egybesésekre való mutogatással, hiszen félúton jöttem rá, hogy nálam van a fényképezőgépem és a teleobjektívem, így végre sikerült lőni egy gyíkot és egy Parlamentet magamnak, ezekről még sosem csináltam fényképet. :o)) Mindent összevetve semmi komoly nem sikerült (nem is törekedtem rá, a váz hordozása csak failsafe volt), de most már egyre jobban érik egy könnyebb állvány beszerzése (Görbeladbának köszönhetően már megvan a kiszemelt áldozat), mert a gyorsan vonuló felhőkkel iszonyat jó lassú záridős fényképet lehetett volna összehozni (persze ND szűrő sem volt nálam, úgy letámasztással sem lett volna sokkal jobb a helyzet). Nem tekertem kimondottan sokat, a GPS 19 km-t mutatott, aminek elsődleges oka az, hogy sikerült mindkét műanyag pedálomat eltörnöm, de nem is ez a lényeg: a digit vázam szépen csendben ismét átfordult a 0000-án, amely a 20.000. exponálást hivatott jelölni, valamint a kilométerórám kicsivel több, mint két havi biciklizés után hazaérve a kerek 666 kilométeren állt meg. Ördögi dolgok ezek.

(U.I.: nézzétek meg az Anton Corbijn kiállítást a Ludwig múzeumban, érdemes!)

A képek kattintással nagyobbak lesznek

 PIHE, fotó blog témakörben

MegosztásOldal teteje

« duzzogás az esőben
csobbanós absztraktos »

fotóblog    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Mercutio_

Csörnyeföldi szép napot, újfahordós ízeket kívánok!:)

Nem tudtam nem észrevenni, a borértékelős hasonlatokat a poszt elején:)

A gyík hangulata nagyon tetszik, amolyan higgadt őshüllős feeling.

 2      

Pihe

Mercutio :o)))) Köszönöm a látogatást!

 3      

gorbelabda

Szép fotók megintcsak! Gondolom 70-200?
Mercutionak Kiscsehi-s szép napot! :)

 4      

Takoca

az volt az első gondolatom, hogy:

"Engem gyíkká változtatott! De még nem múlt el!"

egy gigapanot megérne azért a Parlament innen.

 5      

Zsákai Péter

jó kis szabadságos poszt! érezni a szabadság ízét a szavaidon! :)

jelenteném, hogy a parlamentes képre kattintva nem jön fel nagyban. Megnézném, csak azért bátorkodom tiszteletteljesen jelezni! ;) Image not found vagy valami hasonló hibaüzi volt.

 6      

Takoca

Zsákai Pentaxos!

pedig du még ment!

 7      

Zsákai Péter

Takoca Pentaxos Pajti: én elhiszem! de most sajnos nem! :)

 8      

juice

Pedig azt a Parlamenteset (ez olyan mint a szénsavmentes, csak mi az a Parla? - ja olaszul a beszél, akkor stimmel) én is megkukkantanám gigantikus méretben!

Pihe, te a rémálma lehetsz azoknak, akiknek horror vacui-juk van, a makróidat szereted nagyon kikomponálni, de jó... tetszik ez nekem, meg a boros hasonlatok is :)

 9      

Takoca

"horror vacui-juk van," ??? kedves Pihehine! az meg mi???
akarjak én is olyat?
Egyébként a giga méret sajna elmarad, amikor még jó volt akkor gyakorlatilag csak keretet kapott a kép.

De hova tűnt a vezért Pajtás??

 10      

Pihe

Takoca: a horror vacui szó szerint az űrtől való iszonyodást jelenti. Általában festészetben használják (legalábbis én onnan ismerem), és a rendelkezésre álló vászon (képkivágás) teljes kitöltésére való törekvést jelenti. Vagyis az én makróimtól nagyon lehet iszonyodni. :o))

Egyébként való igaz, ahogy Juice írja, makrónál szeretek a sarokba szerkeszteni, de például portrénál meg sokan mondták, hogy túlságosan szűk kivágást használok. Hiszek Mindenkinek, maradok az épületeknél. :o)

Innen gigapanorámát lőni nagyon nagy tele kellene, mivel ez is 200mm-en készült és jócskán vágtam belőle. Esetleg Battyhány tér? :o)

Köszönöm a hibajelentést, a panorámát megműtöttem és nekem már látható nagyban is!

 11      

Zsákai Péter

Köszönöm! Most már frankó a ParlaMENTES is! :)

Ezt a szélére szerkesztést én is észrevettem. Azt hittem, hogy a lehetőségek miatt adódnak így a képeid.

 12      

Takoca

ohhh én műveletlen tulok! Már értem! (köszönöm) Azt szeretném már csak kérdezni, hogy akinek horror vacui-ja van az a csillagászati fotóktól is rémálomban szenved? Hiszen azon mindig van űr!

 13      

Pihe

Takoca: ha csak a szélén van egy kósza égitest (akár half-jelleggel is), akkor igen. Amúgy meg ha vannak rajta kis pöttyök, ahogy az tisztességes égbolttól elvárható, akkor nem para. Gondolom én, de majd megmondják az okosok. :o)

(Péntek van. Fáradunk, fáradunk? :o))

 14      

Takoca

"(Péntek van. Fáradunk, fáradunk? :o))"

Nem! így születtem :(

 15      

Pihe

"Nem! így születtem :("

Üdv a klubban! :o))

 16      

tmt

Hihi, a Parlamentes képre majdnem rákerült a munkahelyem. Kicsitjobbra, kicsitjobbra, mostjóóó :)

 17      

juice

látom beindult az agyatok a horror vacui-ra :)
Pihentagyú Pentaxos Pajtások meg a Pihe....

és mondom én, hogy jó így a makró... teljesen egyedi

 18      

Indig Laci

Tetszenek a képek, a gyíkos jol komponált, a parlamentet meg a többi épületes fotóidat csak csodálom !
Az én gépemen nincs "architect" funkció így hát nem is tud ilyet : )

 19      

G@besz

TMT!

Az én melóhelyem rajtavan....
Szinte világít a képen jobbra, az első nagy világos épület!:D