T4: MEGVÁLTÁS

Kiváncsian vártam, hogy lehúzzanak egy újabb bőrt jó (?) öreg (!) Arnie-ról, hiszen az utolsó rész botrányosan lapos volt és a rendező-forgatókönyvíró-váltás sem tett túl jót a filmnek - és bár a T4-et sem Cameron jegyzi, mégis olyan film, amit szürkeállomány-mennyiségtől függetlenül garantáltan mindenki élvezni fog. A filmet Christian Bale-el adják el (2018-ban játszódik, így a "hány éves Batman?" egy igenis jogos kérdés), de inkább történet-alapú, mintsem egyszereplős a produkció: nagyszerűen alapozza meg a Terminátor első részét, aminek magyar címe emlékeim szerint "A halálosztó" volt. Furcsa dolog az idő, és ez John Connornak is csúnyán okoz kínos perceket a filmben, hiszen rádöbben, hogy apja, Kyle Reese valahol odakint kóricál és ha esetleg meg találna halni, akkor ő meg sem születik (mint fentebb említettem, nem egy túlságosan agyat igénybevevő két óráról van szó, így a tér-idő paradoxon egyes kérdései felett az alkotók megúszósan átsuhannak). Reese és Connor között a kapocs egy titokzatos idegen, akiről kiderül, hogy valamikor az Ítélet napja előtt halálraítéltként eladja a testét és ezzel (habként a fémtortán) belőle egy újfajta terminátort csinálnak, csak éppen a másik oldalról állnak a gépek a dolognak (ezzel az összes brainer-részt el is meséltem). Rossz gépek, rossz emberek, jó gépek, jó emberek és egy műsvarci egy puttonyba történő szuszakolásából egy pörgős, látványos akciófilmet sikerült legyártani, aminek a végén puszta feloldásként még valami tanulságfélét is megcsillantanak. Persze rengeteg terminátoros klisé elhangzik a filmben ("még visszajövök" nem tudni, hányadjára és motorozós Guns 'N Roses: You Could Be Mine másodjára), de már hiányozna, ha nem így lenne. A történet alakulása viszont még legalább két részt sejtet, így aki végigszenvedte magát a T3-on, de tetszett a T2, annak a T4: Megváltás kihagyhatatlan darab.

 PIHE, minden más témakörben

MegosztásOldal teteje

« pentax k-7 nyúz
eladó: motorola s9 stereo bluetooth headset »

mozi    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Zsákai Péter

Ezt nem gondoltam volna, hogy érdemes megnézni. Köszi, hogy lecsekkoltad. :)

 2      

rivera

Második pozitív kritika amit olvasok (az első mefi-jé volt), örülök neki. Én még nem láttam, de a T3-at szeretném elfelejteni :D

 3      

tmt

Egyszer meg lehetett nézni, bár nekem valahogy rettentően laposak voltak a párbeszédek. Ha 20x nem hangzott el a "Fuss, ..." (ahol a ... helyére bármelyik szereplőt be lehetne írni, főleg, hogy "Csillag" :)). Biztos az rontott az összképen, hogy sikerült egy olyan előadásra beülnünk, ahol mögöttünk két szőke megállás nélkül (és hangosan) hisztizett, hogy "má' de unom", "úristeen, ez nagyon hangos, fáj a fülem", ill. "jujj, jujj". Igaz, ők kimentek egy háromnegyed óra után :)

 4      

aGinger

A Batmam-en besírtam a röhögéstől. :) Én amúgy a Transformers 2-re gyúrok, de lehet ezt is megnézem...nem szőkékkel :)

 5      

Pihe

tmt: elképzeltem a szituációt, és ne haragudj, de hangosan röhögtem a leírásodtól :o)))

Ginger: én is várom a Transformers2-őt... az előzetes alapján olyan jó lesz, mint az első rész volt.

 6      

tmt

Nyugi, mi sem idegeltük magunkat, csak rettentő abszurd volt :) A non plusz ultra poén az volt, amikor a film vége előtt csörög az egyik srác telója (!) (ja mert hogy a hapsijaik benn maradtak ám, bár ők csak kicsit (:D) beszélgettek), hogyaszongya: "-Benn vagy még?". Na itt egymásra néztünk (hárman mentünk együtt), és meresztettük a szemünket (hangosan röhögni persze nem ért) :)