A CSORGE.HU ÚJ RUHÁJA

Annyira azért nem új, de mindenképpen adtam egy nagyobb pofont egy éves korát ünneplő, a www.csorge.hu címen elterpeszkedő fotógalériámnak.

Néhány gondolatot engedjetek meg a honlapról. Egyrészt a régi fix 800 pixeles keretre ráunva a honlapot 1024 szélességű monitorokra optimalizáltam, ami nagyobb felbontásokon felveszi a képernyő alakját, másrészt mivel közismerten gyűlölöm a Flasht, ezért továbbra is maradt a statikus külalak, csak a menühöz szükséges Flash 9 lejátszó. Az ördög azonban a részletekben rejlik: az angol nyelvű böngészőkön keresztül világot nézegető Pajtások számára ajánlom a "HU" feliratú gombot jobbra lent (aki magyar böngészővel netezik, az automatikusan a magyar változatot kapja) - és ez ugyan már nagyon érett, de néhol rettentő sutának érzem a direktbe fordításokat, így ezen a téren is lesz még javítás bőven. Szintén nagyobb változtatáson ment át a Recent additions / Friss tartalom oldal, ugyanis mostantól kicsit blogszerűen napi lebontásban lesznek láthatóak a frissítések. Természetesen továbbra is elérhető az RSS stream, ami most már magyarul is szól (itt külön stream érhető el). A Photography / Galéria gomb továbbra is két főbb csoportra bomlik: Collections and sets / Gyűjtemények és Assignment / Megbízás gombokra. Az előző változathoz képest jelentősen javítottam a navigálási élményt azzal az aprósággal, hogy a galériák mindig láthatóak. Fél mondatban szeretnék a kis képek nagyításáról megemlékezni, amit Byron McGregor úr kifejezetten a honlapom számára licenszelt Floatbox-változata: egy hatalmas hurrá a közösségi munkáért.

A tartalom sok meglepetést nem fog okozni senkinek, hiszen csupán egy-egy képet cseréltem le. De azért itt hadd tartsak egy kis kitérőt. Tudom, hogy néhányatok szerint már sportot űzök a saját fotóim túlkritizálásából (nyilván okkal), de első körben úgy indultam neki az új oldalnak, hogy "legyen rajta 10 jobbfajta kép". Aztán ahogy teltek a hetek, az jutott eszembe, hogy miért akarnám letörölni két-három év fotós termését, amikor azok lehetnek középszerűek is, mégis kedvesek a számomra az emlékek miatt. Egyszóval ezen a ponton rendesen megingtam, mint iskolabusz a horrofilmben és rájöttem, hogy messze vagyok én attól, hogy 10 fotóval kiszúrjam a Pajtások szemét. Így nagyjából minden maradt a régiben.

Ha van egy kis időtök, megköszönök egy röpke látogatást az új honlapon, és visszajelzést a látottakról. Előre is köszönöm! :o)

 PIHE, www.csorge.hu témakörben

MegosztásOldal teteje

« az apple megnézheti magát
mutasd meg és jelölj ismerősnek! »

portfólió    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

vinczepetya

Jó lett Szabolcsom, nem győzöm ismételni:)

 2      

Pihe

Köszönöm Petya :o)

 3      

Zotymarek

Szia!

Nekem az előző is nagyon tetszett. De le a kalappal!

Egy kérdésem lenne: milyen programmal készíted? Nekem egy gyenge jalbumos van, de szeretnék valami komolyabbat viszont nem vagyok nagy netguru. :)

Szép napot!

Zotymarek

 4      

Pihe

Zotymarek: köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! A honlapot Dreamweaverrel készítettem, a menüt pedig Flash-sel. Igazából a honlap részéhez egy Jegyzettömb is elég lett volna, szeretek mindent magam megírni. :o) Régebben láttam egy programot, amivel sablon alapján lehetett ilyen honlapot gyártani, azt hiszem, talán a Xara készíti - érdemes utánanézni.

 5      

Zsákai Péter

Gratula! Jól tettem, hogy hétvégén még utoljára titokban meglátogattam a honlapod, mert azt a verziót ezek szerint utoljára láthattam. :)

Örülök, hogy nagyobb méretben láthatók a képek. Teljesen más élmény!!! Ezért megérte átalakítanod!

Észrevételezném viszont - ha szabad :) -, hogy a vízjelek a régi képeiden jobban tetszettek. De ezért nem fogok a Kossuth térre kockakő dobálást szervezni.... :)

Továbbá apró szétesést tapasztaltam IE6 alatt (1280x1024), amiről mail-ben küldök screenshot-ot. Este otthon is megnézem a Tűzrókával!

 6      

Pihe

Köszönöm Péter a véleményt és a mailben küldött képet is! Igen, IE 6 és IE 7 alatt én is tapasztaltam furcsa dolgokat, IE 8 alatt viszont már minden tökéletesen működik. A kód teljesen szabványos HTML, így érthetetlen az Explorer makacssága. Firefox és Safari alatt rendeltetésszerű a megjelenítés.

A vízjel furcsa dolog, a régin nem volt rajta a honlap címe, ezért az összes képet át kellett vízjeleznem - az egész honlap összerakása kevesebb időt vett igénybe. :o) Majd ha lesz több időm, akkor megcsinálom tetszetősebbre, sajnos maga a honlap is február óta készül, mert valami mindig közbejött. :o(

 7      

Takoca

Dír Szabolcs!

Baromi jó! (már megint)

Végig néztem az összes képedet megint. Irigylésre méltó portfólió! Nagyon gratulálok, KÍVÜL-BELÜL büszke lehetsz a *.csorge.hu -ra! (hidd már el vazzee! :) )

 8      

Pihe

Köszönöm szépen, dír Takoca! :o)

 9      

G@besz

Valahogy jobban tetszik!
Biztosan az ujdonság ereje....:D:D

 10      

Zotymarek

Köszönöm az infot. Dreamweaverrel próbálkoztam énis régebben de hasonló volumenü mű nem jött ki belőle. Utánanézek a tippnek. Köszönöm mégegyszer. :)

 11      

Pihe

Köszönöm Gabesz, örülök! :o)

Zotymarek: nincs mit. Ha tudok, segítek. :o)