AZ APPLE MEGNÉZHETI MAGÁT

Az Apple megnézheti magát! Fel vagyok háborodva. Veszek egy drága telefont, amiben állítólag van bluetooth, aztán veszek megint nem olcsóért egy Motorola S9 sztereó bluetooth headset-et, erre mit tudok meg a pároztatás során? Hogy az Apple nem támogatja az A2DP profilt, vagyis dobhatom az egészet a kukába. Asszem az iPhone lesz az, amit dobni fogok, jó messzire... Grrr...

 PIHE, apple témakörben

MegosztásOldal teteje

« folytassa, Pentax!
a csorge.hu új ruhája »

apple     harcosok klubja    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Zsákai Péter

Na, az ilyesmit én is utálom. És a dühítő az, hogy nem az eszközök képtelenek az együttműködésre, hanem a fejlesztő cégek. Persze, értem én, pénz motivál mindent...

"harcosok klubja" tag :D :D :D

 2      

Pihe

Péter :o) Köszönöm az együttérzést. Igen, sajnos így van... végül mindig mi, fogyasztók szívjuk meg. :o(

(Ha rákattintasz a harcosok klubja tag-re, akkor meglátod, hogy még vagy 40 másik bejegyzés is tartozik ebbe a körbe. ;o))

 3      

Zsákai Péter

jéé, tényleg! ezután a tag-eket is olvasom! becsszó! :)

 4      

Takoca

Szabolcs!

Ha dobod a szifont szólj!

 5      

Pihe

István!

:o)

Béketűrő ember vagyok, nem dobálok semmit -- de azért kiborító, hogy ezt egy belépőszintű mobil, amiben van BT simán tudja, egy iPhone meg nem. Viszont most lesz egy eladó Motorola S9-es headsetem. :o)

 6      

Takoca

Igen, belátom igazad van!
De én akkor is csak azt mondom: tartsd meg az S9-t és dob a szifont! :)

 7      

sarruken

Nekem nincs szifonom, nem is lesz, mert nem szeretem a tisztán érintőképernyős mobilokat, most mágis meg kell védenem az Apple-t.

Nem gondolod, hogy:
- vásárlás előtt jobban utána kellett volna nézned, hogy mit is tud az iPhone (hisz kismillió cikk született arról, hogy mikre nem képes, és ezekben mindig megemlítették az A2DP hiányát),
- vagy vásárláskor kellett volna megkérdezned az eladót, hogy mit ajánl hozzá,
- vagy amikor már eldöntötted, hogy külön veszel hozzá egy füles, nem kellett volna pikkpakk leellenőrizni - lehet, hogy egy az eladónak feltett kérdés is elég lett volna - hogy ez fog-e működni a telefonoddal?

 8      

Neo19

Ha dobod az iphone-t akkor szólj hova és elkapom:)

Amúgy meg a 3.0-ban lesz rendes bluetooth támogatás csak várjátok meg. Most nyáron fog kijönni, eddig a teszteli változat létezik.
Amúgy részemről a legjobb telefon a világon:)

 9      

Neo19

Ha dobod az iphone-t akkor szólj hova és elkapom:)

Amúgy meg a 3.0-ban lesz rendes bluetooth támogatás csak várjátok meg. Most nyáron fog kijönni, eddig a teszteli változat létezik.
Amúgy részemről a legjobb telefon a világon:)

 10      

Pihe

Sarruken: köszönöm a látogatást és a véleményt is -- viszont csak részben adnék igazat. Az első dolgom volt ugyanis felcaplatni az Apple honlapjára, ahol az iPhone specik között nincs feltűntetve, hogy milyen profilt támogat (íme: http://www.apple.com/iphone/specs.html - csak Bluetooth 2.0-ról regélnek).

A headset netes rendelés volt, ott "minden bluetooth-támogatott készülék" szerepel a kompatibilitási listában, a dobozon is ez áll, igaz, egy kis csillaggal, amihez egy apróbetűs rész tartozik: "minden sztereo bluetooth aktív készülék". Ez a neten nem volt feltűntetve, igaz, ha lett is volna, az Apple honlapja nem volt annyira informatív, hogy tudjam: ez kizáró ok.

Annyiban érzem magam hibásnak, hogy nem kerestem rá a Google-ban a témára... de őszintén:

- szerinted nem várható el egy 400 dolláros telefontól, hogy ha egyszer bluetooth-kompatibilis, akkor támogasson egy, már több éve létező, mobiltelefóniához szorosan kapcsolódó profilt?
- Ha vásárolsz egy USB egeret a számítógépedhez, megnézed a Google-en, hogy a géped USB-jével kompatibilis-e? (Kétlem, én sem tenném.)

Fél éve használok iPhone-t, igaz, nem a 3G, hanem a régi kiadást. Okos, szép, könnyen használni, abszolút fool-proof, de sűrűn fagy (telefonhívás közben, spontán módon), érthetetlenül lassú néha, ami mondjuk vészhívás esetén nem kifejezetten jó. De az is lehet, hogy az iPhone egyszerűen nem nekem való. :o)


Neo19: szerintem berakni egy profilt egyszerűen szoftveres kérdés. A használt első kiadásra is nehezen szántam rá magam decemberben, és legalább egy év, amíg a 3.0 használtpiaci ára elfogadható szintet ér el - újonnan személy szerint elvből nem veszek telefont.

Köszönöm a hozzászólásokat. :o)

 11      

Csikós Gábor

Elképzelhető, hogy lesz egy firmware ahhoz a telefonhoz, ne aggódj.
Különben én is az érintőképernyős cuccokat használom csak, de egyelőre még a Windows 6.1-nél tartok. Ebben a témában az a dühítő egyébként, hogy mindent bele tudnának tenni egyetlen telefonba (8 mp-s, zoomos, af-es kamera, HD video, GPS, hsdpa, 3G, qwerty billentyűzet, jó lejátszó, nagy belső memória, wifi, stb.) de nem teszik, ártana a biznisznek. Még a legközelebb az iphone vagy a szimbiános Nokia ölő Samsung innov8 vagy a windózos új HTC van az elvárásaimhoz.

 12      

eldiablomismo

Jajj te, hát nem tudod, hogy ilyeneket mondani nem szabad? :D

 13      

nincs ész

Arról csak te tehetsz hogy ilyen hüle vagy hogy vásárlás előtt nem tájékozódsz...
Tipikus sznobságból vásárlás...
Jól megszívtad...

 14      

Zsákai Péter

nincs ész: nem ismered Szabolcsot! ha ismernéd, nem írnál ilyet! a hozzászólásod stílusa inkább Téged minősít! nem muszáj egyetérteni valamivel, de azt kultúráltan is meg lehet fogalmazni, ill. nem kell sértegetni a másikat. nem tudtam szó nélkül hagyni...

 15      

Pihe

Köszönöm, de hagyd a csodába Péter, ez is egy vélemény, amit Nincs ész leírt - azok véleménye, akik nem ismernek.

Nincs ész: boldog gyereknapot!

 16      

Neo19

Azért remélem megvagy elégedve a telefonnal ezt a kis malőrt leszámítva:)

 17      

sarruken

Pihe, ha ismered az Apple-t, akkor semmi ilyesmit nem vársz el tőle:)

A legtipikusabb példája azon cégeknek, akik direkt késleltetve hozzák ki az egyes újdonságokat, hogy mindig legyen oka a rajongónak/készüléktulajnak korszerűbbet vennie.

Ez a hiány nem véletlen hiba, hanem szándékos marketingstratégia...

 18      

Neo19

És fizikailag képes a 3G-s telefon erre, csak éppen még szoftveresen csak a 3.0-tól fogja tudni kezelni is:)

 19      

Pihe

Bár van némi közöm az informatikához, de az Apple esetében átlag júzer vagyok, átlag igényekkel (ezért nyúzok egy négy éves, Apple viszonylatban alsókategóriás laptopot egy korábbbi operációs rendszerrel egy erőmű helyett), ezért a marketingstratégiájuk csak olyan szinten fog meg, mint egy háztartásbeli anyukát. :o) De igazad van, Sarruken, az alapproblémát én néztem be - ezt hívják tanulópénznek.

Neo19: alapvetően az iPhone-ra inkább úgy tekintek, mint egy hihetetlen jó minőségű PDA-ra, ami tud telefon funkciókat is, mint egy hihetetlen jó minőségű telefonra, ami tud PIM funkciókat. :o) Nem tudom hibáztatni az Apple-t, az iPhone első generációja volt az első ilyen készülékük, nyilván van hová fejlődniük - a problémám az, hogy egy létező szabványt miért nem tudnak támogatni, vagy erről miért nem írnak a weboldalukon, bár ezt Sarruken fentebb megválaszolta.

Köszönöm a hozzászólásokat!

 20      

vinczepetya

hmm, kellemetlen az ilyen, nekem egy SE telefonhoz kapott kis szar van, azzal gond nélkül kommunikál...be patient dude!

 21      

zsutti

Androidos telót kell venni, nem Szifont! Idézem egy haveromat:

"de ha nem lenne szifonom, g2-t akarnek venni"