THE WHITE STRIPEBezárva / Fehérsugaras portré (Enclosed / The White Stripe)


Nagyon szépen köszönöm Julcsinak a kitartást (ismételten). :o) Ti pedig, Pajtások, kérlek szóljatok rám, ha már nagyon unjátok a fényjátékos portrékat, mert akkor megpróbálok leszállni a témáról. :o)

 PIHE, fotó blog témakörben

MegosztásOldal teteje

« mattüveg-csere
négyesmetrós minimál »

fotó     fotóblog    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

vinczepetya

nem szólunk, örülünk az ilyen nem hétköznapi képeknek, a többesszám csak azért megengedett, mert bízok benne hogy a többi Kedves olvasó is így gondolja!

 2      

gollum

Viccelsz? Még ilyeneket!

 3      

gollum

bocs a kétszerért.

 4      

Leonard

Jó ez! :)

 5      

Pihe

Köszönöm szépen Nektek!

 6      

Zsákai Péter

Tök rendes vagy, hogy kikéred a véleményünk, hogy milyen képet tegyél fel. Ha rám hallgatsz, olyat, amilyet szeretnél! ;)

A képről... Kellemes kis fény játék. Nézegettem a képet és ha megengeded leírom a gondolataim, hátha hasznos. Nem vagyok benne biztos, hogy helyes-e az észrevételem, ezért kezeld a kellő helyiértéken! :)

Nos...

Tetszik a kép! :)

Hogy ezen felül is mondjak valamit. Mit gondolsz, ha a fény csík kicsit jobbra esett volna Julcsi arcára, hogy az orra ne - vagy kevésbé - látszódjon, milyen lenne? Vagy egy ici-pici fejforgatás. A szeme és a szája mindenképpen jó, hogy látszik! Az orrával sincs semmi bajom, félre ne értsetek!!! :)

Még egy észrevételem lenne. Tudod, helyiértéken kezeld... Az áll két részre osztása a fény által talán nem a legszerencsésebb. Lehet úgy még jobban tetszene, ha a fénycsík végigvezet az arc formáján, kihangsúlyozza a részleteket, de nem osztja ilyen "erősen" részekre a látványt.

Nem biztos, hogy igazam van! Biztosan sokat próbálkoztatok, sok verzió született. ...és jó is ez! ;)

Részemről nagyon is szeretem az ilyen témáid, úgyhogy töltsed csak felfelé a hasonló képeket! :)

Gratulálok! Remélem nem érzed erős kritikának (inkább csak hosszú :))! Tetszik! Tetszik! :)

 7      

Pihe

Köszönöm szépen Péter a hosszú hozzászólást és a gondolatokat. No igen, értem, amit írsz -- viszont mindenképpen szerettem volna, ha a fénycsík szabálytalan lenne és a szemen átmenne. Volt orr nélküli verzió is, de egy csipetnyit szerettem volna benne hagyni, elvégre Julcsi arcának az is része - az orrnélküli változatban olyan érzésem volt, hogy valami fontos dolog hiányzik a képről.

A másik megoldás, amit írtál, a kontúrozás. A szemfüles Pajtások talán kiszúrták, hogy a főoldalon a "Fotóim" résznél az ezt megelőző Slogan koncertes Julcsis kép a The Green Stripe címet viseli (Matisse "Zöldsugaras portré" című festményének angol címe) és ott pont kontúrozásról szólt a történet - itt, bár a címmel - The White Stripe - utalok rá, de valami egészen mást szerettem volna elérni. Inkább a bezártságot, a sötét részek által való behatárolást szerettem volna hangsúlyozni. Ezért van becsukva Julcsi szeme is.

Egyébként ugyanolyan tetőablak volt a fényforrásom, mint a legutóbbi vízcseppes absztraktos képemen a fénycsíkok. :o)

Köszönöm még egyszer a tippeket!

 8      

Zsákai Péter

Revidiálok! :)

A munkahelyi monitoromon másképp látom a képet. Az otthoni monitor elég sötét.

Így egészen más a helyzet! Nem látom pl az állon a széttagoltságot.

Na, ennyit az én véleményemről. :D

 9      

Pihe

Péter: köszönöm a visszaigazolást! Ellenben azt kérem, hogy ne állj le a kritikával. Barátoktól esik a legjobban, akár pozitív, akár negatív.

 10      

Zsákai Péter

Oké-oké! Töltsed felfelé a képeket! :)