A NAGY BEJELENTÉSEK NAPJA

Frissítve: 2009. ?prilis 1.

Alig telt el pár óra ebből a mai napból, máris számokban nehezen kifejezhető fordulattal pörögtek fel az események. Talán a legfontosabb, hogy a nagyobb, tömegek számára gyártó márkák (köztük a Canon, a Nikon, az Olympus, a Sony és a Pentax) együtt jelentették be, hogy véget ért a nagy verseny, innentől kezdve közös objektívcsatlakozással fognak vázakat gyártani, amelynek a neve X-bajonett lesz, igazódva a Nikon által megkezdett DX / FX hagyományhoz. Itt azonban nem áll meg a harmonizáció, ugyanis nem csak a töltő- és egyéb csatlakozások lesznek a rendszerek között átjárhatóak, de a már meglévő vázakat a gyártók adapterekkel visszamenőlegesen is átalakíthatóvá teszik.

Ezen kívül a Pentax nem csak a DA* 60-250/4 ED SDM objektív teljes hozzáférhetőségét jelentette be világszerte. Külön meglepetés, hogy az alig pár tízezer forintos vételár mellett a gyártó úgy döntött, hogy nem aprózza el az F/4-es legnagyobb blendével, így F/2-re módosítja a legnagyobb rekeszt, természetesen már ekkor is penge minőséget kapunk. Emellett a Pentax elárulta, hogy a nyáron debütáló új váz teljes neve Pentax 67D lesz, és a legtöbb specifikációt egy magyar blogon található K30D-ről szóló írás ihlette. Ezzel szinte egyidőben érkezett egy levél a Pentax magyar képviseletétől, hogy a nagy vörös P betű megvásárolná a blogomat, amelyre azonnal rábólintottam. Innentől sajnos csak Pentaxos dolgokról fogok írni, semmilyen más bejegyzés nem lesz. Sőt, bejegyzések sem lesznek igazából, csak reklámok és snipletek más honlapokról. Azt hiszem, ez fair Veletek is, hiszen innentől nem kell majd drága újságokat megvennetek, hogy Pentaxos hirdetéseket olvashassatok.

Akinek még nem lenne tiszta, hogy miről is szól pontosan ez a bejegyzés... nos, annak boldog április elsejét kívánok! :o)

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« kellett egy jó Slogan
egy objektívvásárlás tanmeséje - avagy tamron sp 70-200mm f/2,8 di ld macro: második felvonás »

fotó     lol    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Takoca

vazze az ingyenes adapterig még el is hittem :)

 2      

Csikós Gábor

A Takoca nagyon kételkedő típus, én elhittem és veszek is egy P-vel jelölt vázat a C optikáimhoz. Mondd meg P-éknek, hogy örüljenek. Most pedig bekötöm a cipőfűzőmet.

 3      

Takoca

most hogy kivetted az ingyenes részt már teljesen elhiszem :)))

 4      

Gabesz

Nem szólnál P-éknél az érdekemben??
Szivesen tesztelnék egy jófajta 800-as obit!!:D:D

 5      

vinczepetya

X-bajonet...ehhe, már kezdtem örülni, de éreztem én hogy nem stimmel itt valami:)

 6      

styx

Ó, a fene a fajtádat. Olyan szépen indult, erre mindent elrontottál ezzel a "csak április elseje" izével:D.

 7      

Zsákai Péter

Volt nekem egy szaktársam a főiskolán. A Gábor. Nagyon megbízható, jó srác. Mindenki nagyon kedvelte. Gábor viszont visszaélt a bizalmunkkal és néha átvert - mondjuk úgy inkább, hogy megtréfált :) - bennünket. Senki sem gondolta, hogy tréfál, mert ahogy említettem megbízható és jó srác.

Na, most eszembe juttattad Gábort! Nem gondoltam volna, hogy viccelsz. Sosem viccelsz! Mindig minden olyan komoly itt ezen a blogon. Nem hiszem el, hogy ez vicc lenne. Pajtások, részemről én elkezdek gyűjteni az X-bajonettes obikra!!! (a váz az meg jön magától... majd addig eldöntöm melyik legyen)

:D :D :D

 8      

Pihe

Köszönöm szépen Mindenkinek a látogatást és a kommenteket. Bocsássátok meg nekem, hogy galád módon kicsit összekutyultam a szálakat - mentségemre legyen mondva, hogy csupa jó hírt közöltem. :o)

 9      

aGinger

:-P
:-D

 10      

Zsákai Péter

igen, ez jó, hogy jó híreket közöltél! :) mostanában csak rossz híreket hallani a tévében. nem hiszem, hogy minden annyira rossz, mint amennyi rosszat hallunk. egy-egy jó hír jó irányba viheti a dolgokat. ki tudja, lehet a nagy cégek olvassák a blogod és a homlokukra csapnak: "hát persze, az X-bajonett?! hogy erre eddig nem gondoltunk!" :D :D :D

jó lenne! a remény hal meg utoljára. de előtte még a céges rendszerünk. :D :D :D

 11      

Tudjukki

Benned van az X.....öööö.....faktor!:)))

Kellenek a jó hírek, mert a K-r vétel terén nálam rezeg a léc:(