MÁRCIUSI BLOG UPDATE

Iszonyat sok tennivaló szakadt rám hirtelen, némi üresjárattal megtűzdelve - ezt arra használtam fel, hogy a már régen eltervezett frissítéseket feldobáljam a blogra. Szeretném felhívni a figyelmeteket, kedves blogolvasó Pajtások, hogy erősen tesztüzem-szagú a dolog, mert a kód egyes részeit nem tudtam élesben tesztelni. Mindenféle gondolatot, meglátást megköszönök. Mielőtt azonban bárki bugfix után kiáltana: ezek az újítások részben csak azok számára láthatóak vagy használhatóak, akik már kommenteztek hozzám és az "emlékezz rám" dobozkába pipát tettek. (Ez sejteti azt is, hogy csak arról a gépről működik, ahol már volt hozzászólás.) No, és akkor a változásokról, röviden és velősen.

A blogot egyik oldalról a Digg.com, a másik oldalról a Facebook présébe szorítottam és jól megkínoztam egyszer javascripttel, máskor pedig PHP-vel. Ennek köszönhetően előkerült a "linkfal" (az "ajánlott irodalom" szekció után) és a kommentek után a trackback rész, valamint a főoldal legelején az üdvözlő képernyő.

A linkfal és a trackback rész szinte ugyanaz. Azok a Pajtások, akikre a honlap "emlékszik", szabadon adhatnak hozzá hasznosnak vélt hivatkozásokat a linkfalhoz vagy az egyes bejegyzések témájával kapcsolatban. Néhány helyen már írtam be trackback címeket (ezeken a helyeken már volt szó a blogbejegyzéseimről, link vagy hosszabb diskurzus formájában). A linkfalon az utolsó 10 hivatkozást lehet látni, majd csinálok egy oldalt, ahol az összes látható. Mindegyik esetben Nektek csak a hivatkozást kell megadnotok, a honlapom lekéri a céloldal címét. Megköszönöm, ha itt aktívak vagytok, én is igyekszem időről időre szórni a hasznos oldalakat.

Az üdvözlő képernyő kizárólag az "emlékezz rám" jelölőnégyzetet választó Pajtások kiváltsága. Ez röviden köszönt, majd felsorolja a főoldal utolsó látogatása óta eltelt időben történő aktivitást (új bejegyzések, új hozzászólások, új hivatkozások) - a "sok lesz a jóból" elv alapján mindegyikből legfeljebb hármat. Ha volt aktivitás, akkor természetesen át is lehet ugrani a listán. Ha zavarónak találjátok ezt, akkor kilövöm, vagy választható lesz. :o)

Remélem, hogy a linkfal és a többi újítás elnyeri tetszéseteket. Szerettem volna egy kicsit közösségibb formát adni a honlapnak - majd kiderül, hogy mennyire sikerült.

Jó hétvégét Mindenkinek!

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

MegosztásOldal teteje

« japán napos fotóblog
kellett egy jó Slogan »

blog     web    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Ákos

Jó ötlet volt! A trackback külön hasznos funkció.
Miért éppen a Digg-re esett a választás?

 2      

Pihe

Ákos: örülök, ha tetszik. ADdigg csak egy hasonlat volt, ugyanúgy, mint a Facebook, hiszen a két rendszerhez a blogomnak nincs köze (a Digghez is csak annyiban, hogy lehet bejegyzést diggelni), sokkal inkább ötletben rímel rá, vagyis amíg a Diggen is hivatkozásokat oszt meg az ember, addig a Facebook-on is listát kap mindenkiről, ami vele vagy az ismerőseivel történt az utóbbi időben. Ezért a két név említése. :o) Köszönöm a kommentet!

 3      

Ákos

Igen, most találkoztam az aktivitásos résszel és tényleg bejövős. :)
Amúgy a múltkori témát nem felejtettem el (amit levélbe írtam), csak nem volt időm pörögni rajta, közben meg mindenféle más is eszembe jutott. Amint összeszedem magam rápörgök arra is. :)

 4      

Gabesz

Jóság fícsör!:D:D:D

 5      

Zsákai Péter

zsíráfság! :)

 6      

Pihe

Köszönöm Pajtások! :o)

 7      

aGinger

Hát ez szimplán űrjó, én is ilyet akarooook... :D