SZOJUZ INSIDE

Ritkán szoktam linket megosztani, pedig baromi hasznos lenne néha - Ákos pont most fejlesztett egy ilyet a blogjára, így galád módon lenyúlom a legközelebbi blogfrissítésnél és összeütök valami hasznos dolgot (például arra gondoltam, hogy azok a Pajtások, akik már kommenteztek és be van kapcsolva az "emlékezz rám", azok szabadon adhatnak hozzá a linkfalhoz... na?).

De a lényeg nem is ez. Takoca blogpajtás (és a Halszem örs vezetője) tegnap abban a Szojuz kabinban tartózkodott a Pentaxával, amiben másodmagával Farkas Bertalan is visszatért bolygónkra az első (és remélhetőleg azért nem az utolsó) magyar űrkutatási program záró akkordjaként. Mivel van egy kis családi múlt ezen a vonalon (de nem űrkutatás sajnos), ezért sokszor jártam a kabin környékén, de soha nem volt alkalmamban beülni - így ezzel a gömbpanóval egy kisgyerek álma vált valóra. Takocának sikerült úgy megoldania a dolgot, hogy nem csak egy egyszerű 360 fokos panoráma lett, hanem a Föld befotósoppolásával (szeretném, ha ez szép magyar nyelvünk új szava lehetne a barkácsdilettantizmus után), és az ablakon beszűrődő hideg fénynek köszönhetően az ember valóban úgy érzi: az űr sötétjében ül és halad hazafelé, a nagy kék bolygóra.

A panót a Kerekterek.hu-n, illetve remény szerint a Közlekedési Múzeumban külön displayen is meg lehet tekinteni.

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« pentax k30d: legelőbb nyáron
távolra látni »

fotó     panoráma     pentax     szojuz    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK



 1      

Zsákai Péter

Na, ilyet nem minden nap lát az ember! Nagyon szuper lett! Igazi élmény körbeforogni! Ezúton is gratula Takoca Pajtás!

Szabolcs: a legújabb Digitális Fotó Magazinban Grétsy Tanár Úr pont arról beszél, hogy napjainkban nincs szükség egy Kazinczy-féle nyelvújítási mozgalomra, mert a nyelv eleven és nap, mint nap új szavakkal bővül. A "befotósoppolás" is belefér. :))))

 2      

Gabesz

Halszem Örs....ez jóóó!:D:D:D
Már előre izgulok, hogy jövő hónapban, mit hoz össze Takoca a Parlamentben!
:D:D:D
Ráadásul a fotóköri titkár, rá van most izgulva a gömbpano-ra, és amikor mutattam Neki a kerekterek-et, csorgott a nyála!:D:D
Úgyhogy Takoca készülj, mert egy nagy rajongód készül találkozni Veled!:D:D

 3      

Takoca

Köszi srácok! :))

Azért halszem Örs vezetőjének az Ákos szerintem jobban beillik: kreatívabban használja cuccot szerintem..

"az ablakon beszűrődő hideg fénynek" ... baromi nagy mázlim van, hogy képtelenség volt a megfelelő wb-t beállítani egy nekifutásból mindenhol!

Gabesz: "Már előre izgulok," : hát még én :))

 4      

Pihe

"baromi nagy mázlim van, hogy képtelenség volt a megfelelő wb-t beállítani egy nekifutásból mindenhol!"

A félresikerült dolgokat nem szabad elárulni, hadd gondoljuk csak azt, hogy már a fotózás napszakának megválasztása tudatos volt a megfelelő fehéregyensúly eléréséhez. :o))

Épp most ritkítottam meg rendesen a Parlamentes fotóimat, már tudom, hogy mit szeretnék újrafotózni és hogyan. Kiváncsian várom én is az áprilist!

 5      

Gabesz

Szabolcs!

Óvatosan a ritkítással, mert nem tudom hogy mindenhová bejutunk-é ahová Veled anno....
Megpróbálok persze mindent megtenni, hogy úgy legyen!