ÍGY KÉSZÜL EGY FIX TELEOBJEKTÍV

Talán ez a téma nem csak engem érdekelt mindig (annak ellenére, hogy nem vagyok műszaki ember) és bár a Discovery Channelen már párszor lement az "Így készült" című műsorban egy általános objektív-összeszerelés bemutatása, a mellékelt videók sokkal részletesebben mutatják be ezt a procedúrát. Sajnos Pentaxosat nem találtam, de talán megbocsájtható, hogy jelen esetben a Canon 500mm F/4 IS USM tubusát húzzák erre a nem mindennapi lencse-együttesre. A linkeket hálásan köszönöm Takocának.

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« tamron sp af 70-200mm f/2,8 di ld: első forduló
star wars és pentax k-m: a bizonyíték »

canon     fotó     fotótech    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Gabesz

Huuuazannya!:D
Ez érdekes volt!
A masinámra el tudnék viselni egy ilyen fix fényerős 500-ast!

 2      

Pihe

Itthon lehet ilyet kapni rendelésre. A legolcsóbb helyeken 1,7 milla, de láttam 2,4-ért is. Az ember ilyenkor elgondolkodik, vajon mennyit ér két fényérték (30.000 forintért lehet kapni príma Sigma tükörobikat ilyen gyútávval fix f/8-as fényerővel).

 3      

Ákos

Szerintem is érdekes volt.

Valmiért viccesnek találom, amikor a narrátor kimondja, hogy
íef fájvhándridmillimiter efforel ájesz júeszem. :)

 4      

Saintus

Hát, ez valóban nem semmi. Ez tényleg nem holni kínai gagyi. Azért egyenlőre madadok a kis Pentacon 500 f5,6-omnál (azaz fájvhándridmillimiter effiájvpointszix emef). 20 ezresbe kerül, van benne blende, és 1 kemény fényértéket vesztek.

 5      

db

én meg inkább veszek egy távcsovet :)

 6      

Pihe

Saintus és db: köszönöm Nektek a látogatást és a kommenteket. Nos, igen, egy 500/4-es obi nem biztos, hogy a legköltséghatékonyabb megoldás...

 7      

Réka

szerintem akinek ilyenje van, az nem maga fizeti hanem mondjuk a munkáltató/megbízó :) és ha jó képek készülnek vele akkor bizony ez az üveg a költséghatékony, mert behozza az árát.

 8      

Pihe

Réka: sejthetően így van, de az is valószínű, hogy például kis hazánkban nem sokan mászkálnak ilyesmivel a hónuk alatt. :o) Köszi a látogatást!