PARKOLÁSI BÜNTETÉS

Tavaly ősszel tilosban parkoltam. Igazából nem is tudtam róla, hogy tilos, mert tábla nem volt, csak sárga felfestés, de 21:00-kor az ember ezt nem nagyon veszi észre. Ráadásul egy teljesen félreeső utcában, se a gyalogos-, sem az autósforgalmat nem zavartam (járdára álltam a többi autó közé). Decemberben jött a szerelmeslevél a rendőrségtől, hogy feljelentettek tilosban parkolásért, mellékelve egy információs adatlapot, amelyen arra voltak kiváncsiak, hogy ki vezette az autót. Szeretem az egyenes dolgokat, így elismertem a tényt, hogy aznap este ott parkoltam - nyilván kukacoskodhattam volna, hogy fényképet szeretnék látni, satöbbi: de nem tettem. Tegnap este megkaptam a bírságot is kerek 20.000 forintról, vagy opcionálisan 10 nap elzárásról. Azt hittem, rosszul látok, hiszen a kerékbilincses móka is 8.000 forintban megáll legjobb tudomásom szerint. Eléggé fáj, de nincs mit tennem: kifizetem. Azt viszont nem értem, hogy vannak, akik csalnak, lopnak, hazudnak, ráadásul simán letagadják és megússzák - és vannak, akiket főműsoridőben mutat a tévé, mert éppen tévészékházat rohamoznak, rendőrt vernek és kocsikat gyújtanak fel... és másnap reggelre kiengedik őket. Miért azokkal szúrnak ki, akik lelkiismeretesen bevallják, hogy hibáznak? Hogy következő alkalommal letagadják? Legszívesebben leülném a tíz napot, de akkor ugrana a nyaralásra félretett szabadság...

 PIHE, magánügy témakörben

MegosztásOldal teteje

« pentax k20d és k200d: most már hivatalosan is vége
tamron sp af 70-200mm f/2,8 di ld: első forduló »

harcosok klubja     magyarország    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

co2

sajnos ez egy ilyen abszurd világ
Ameddig a rendőrnek nem kell bekötni a biztonsági övét
vagy ameddig a bmw-k 200-al járhatnak az M1M7 bevezetőn
addig valahonnan be kell hajtani a pénzt
mint az adónál is: azoktól kell elvenni a pénzt akit azt vallják, hogy van.
ha minimálbérre vagy bejelentve, de audi a6-al jársz, akkor nem piszkálnak a hatóságok.
ez a mai magyar valóság
bocsi a kiborulásért, de mindig felháborítanak az ilyen dolgok

 2      

Pihe

Köszönöm CO2 a látogatást és a véleményt... Pontosan így gondolom én is. Egy Romániában élő magyar blogolvasó pont a minap panaszkodott a korrupcióra... de ha jobban utánagondolok, nálunk sem jobb a helyzet. :o(

 3      

gollum

Részvétem.
Az ember olykor komolyan gondolkodóba esik, érdemes-e becsületesnek lenni. :(

 4      

Takoca

"Az ember olykor komolyan gondolkodóba esik," ....

az elmúlt hetek hírei alapján úgy gondolom, hogy kicsit "hibázni" nem szabad! Akkor kegyetlenül megbüntetnek!

Da ha mondjuk 100 millát adócsalsz azt már megúszod könnyedén!

 5      

Pihe

Gollum: és ennek tudatában is inkább balekok maradunk. :o( Köszönöm a látogatást!

Takoca: végülis 100 milliós adócsalásból ki lehet néha fizetni 20.000 forint parkolási büntetést...

 6      

Gabesz

Ehh....Szabolcs!

Hívhattál volna!:D:D
Tudod....hátha!:D:D
Most már mindegy, a dolog egyébként engem is felháborít!
Mesélhetnék....

 7      

Pihe

Gabesz: köszi, de jobb ilyet egyenesben... persze, ha jobban meggondolom... okfejtés vége lásd Gollum hozzászólása...

 8      

Zsákai Péter

Írjuk ezt is az én bűneim közé kicsit. Inka-H-n voltunk miközben ez történt... :D

Tudod mit? Megkérjük Robiékat, hogy adjanak segélykoncertet a megsegítésedre! ;)

Az jut még eszembe, hogy a tulaj néni, akinél eddig albiban laktam, a kis nyugdíja kiegészítéseként adta ki a lakást. Teljesen hivatalosan. Számlát adott minden hónapban és adózott is utána. Mikor ezt elmesélem másoknak, Őt tartják furának. Ha valaki becsületes az ennyire kirívó??? Egyetértek az előttem hozzászólókkal. Ez nem az egyenes, tisztességes emberek világa. :(

 9      

bollaeszter

Mostanában én is sokat gondolkodom azon, hogy úgy mégis, milyen államban élünk... Január elején ellopták az autómat, a rendőrségen természetesen előre meg tudták mondani, hogy 30 nap múlva fogják a nyomozást lezárni, majd küldik az értesítést.
És persze csak bólogattam, mert én is jól tudom, hogy a kisujjukat se fogják megmozdítani azért, hogy lefüleljék az autótolvajokat. Hiszen onnan nyilván több zsé jön, mint egy egyszerű halandó állampolgártól.
És akkor persze ez a meglopott ember nyomorának csak egy része, a biztosítót és a bankot inkább már nem is említem. (Mesében hallottam olyat, hogy vannak olyan országok, ahol a biztosító annyit fizet, hogy a következő, hasonló kategóriájú autódat meg tudd venni, sőt, még átmeneti cserejárgányt is kapsz, amíg meg nem veszed az újat. Állítólag valami Európa nevű helyen van ilyesmi csoda. Jó lenne ott élni.)

 10      

Gabesz

Eszter!

Sajnálom ami a kocsiddal történt, és nem is mentegetőzésként mondom, de azért mondták a rendőrök, hogy 30 nap múlva ismeretlenessel lezárják a nyomozást, mert valószínűleg a 2-3 hónappal ezelőtti ügyekben sem jutottak semmire!
Egyszerűen baromi kevés a 30 nap.....
Amikor 2000 akta van az ember asztalán, és mind határidős....hát nem mondom,nem csajbuli!

 11      

Pihe

Eszter, nagyon sajnálom az autód. :o( Kis vígasz lehet talán, hogy hallottam már olyat is, hogy a bejelentés másnapján meglett az autó... persze nyilván ehhez mák kell, de a remény hal... A biztosítókról pedig inkább ne is beszéljünk, mert csak a bicska nyílik ki a zsebemben... :o(

 12      

Pihe

Péter, már nagyon érik ez a nyilvános lincselés... kilóméteres séta a fagyasztó gödöllői éjszakában, aztán meg ez is... :o)))) Viccet félretéve, remélem csak poén volt, hogy a Te bűnöd... én vezettem, én parkoltam.

 13      

Zsákai Péter

Persze, csak poén volt, Végrehajtó Urak! Csak poén volt! Szabolcshoz menjenek a pénzért!!! :D :D :D

 14      

Timber

20K? szep. Bar igy nem is tunik olyan soknak...

En akkor meg sem irom hogy jartam... anno decemberben az egyik tomes a fogamban kettetort (kisse ideges voltam anno es ejjel almomban ketteharaptam ehh ehh) es most jutottam el oda, hogy hat akkor fogorvos. Kisse sokkolt amikor belenezett arcom legnagyobb uregebe es kozolte, hogy itt bizony 12-13 fog van amit rendbe kene szedni. Egy Tokina (vagy Tamron szerencsesen beszerezve) 70-200 f2.8 arat sikerult is otthagynom nala... szoval most igencsak nem orulok az evolucios csucsnak... egy capa mennyivel egyszerubben megoldja ezt (neki biztos van 70-200-asa! :D)

 15      

vinczepetya

Hát szomorú a helyzet de nem egyedi, a büntetések mértéke egyre inkább nincs egyensúlyban az igazságossággal, ha 80-nal mész lakotterületen még börtönbe is csuknak, ha meg 230cal gépelsz akkor megbüntetnek 130e forintra...vagy ha esetleg lejár a zöldkártyád, és nem veszed észre(én nem nézegetem nap mint nap) olyan büntetést kapsz, hogy belezöldülsz, pedig az autód 4 éves és környezetbarát, míg a szomszéd egy nyergessel parkol a házelőtt, és minden induláskor a te szennyezésed 100szorosát küldi szét...őt még csak meg sem ejnyebejnyézik!
Korrupt, igazságtalan mafla törvények között élünk!

 16      

Pihe

Timber: a fogászat sajnos soha sem tartozott az olcsó sportok közé, és szerintem még olcsón megúsztad a dolgot. A cápával annyi összefüggést látok, hogy mire nekünk 2,8 jó fogunk marad, addig a halnak elől 70, hátul 200. :o)

Petya: így van sajnos - a kérdés csak az, hogy lesz-e egyszer nem csak könyvformában létező jogi igazságosság. (Amúgy végig bólogattam a kommented olvasásakor, de ez gondolom nem jött át. :o))

 17      

konagirl

Majd jön a "3 csapás" és akkor a 3. ilyen botlásod után letöltendő életfogytos leszel a szegedi Csillagban, én meg vethetem be az érdekedben a protekcióimat ott, ha nem beszélőn akarok Veled összefutni :))))

(Csak szólok: nem politizálni akartam, mindössze sarkítom ezt a vicces-siralmas magyar helyzetet :) )

 18      

Pihe

Kona :o)) Közben kértem egy indoklást, hogy miért ennyi az annyi, és azt kaptam válaszul, hogy a 20.000 forint megállapításakor figyelembe vették, hogy még soha nem volt közlekedési (és más) kihágásom, egyébként ez 45.000 forint lenne. Vicc.

Ha esetleg parkolás miatt életfogytigot kapok, új blogot indítok. :o)

 19      

Orca

kona: a 3 csapásról annyit tudni illene - ha már szóba hozod -, hogy az csak a személy elleni erőszakos bűncselekményekre vonatkozik.

Jó lenne, ha az értetlenkedők tudatlanságból nem mosnák össze a szabálysértést az erőszakos bűncselekménnyel, mert a végén még az is előfordul, hogy egy áruházi lopás - szabálysértés max. 20e Ft-ig - miatt életfogytiglanra ítélnek.

Jogaink értelmes megvédésével védekezhetünk a legjobban a politikai bűnözőktől.

 20      

Balays

üdv
érdekesek voltak a hozzászólások
illetve látszik, hogy fogalmatok sincs a rendőrségről sem
az, hogy a büntetések nincsenek kiegyensúlyozva, az nem a rendőrség, hanem a jogalkotók sara
a rendőrség csak jog alkalmazó, egyébként rendőr vagyok
a rendőrnek is be kell kötnie az övet és, sőt külön ellenőrző csoportok videóznak bennünket és ugyan úgy megbüntetnek
ugyan miért lehetne 200al menni a BMWvel? igazán épületes hozzászólás.. mindenki legyen megbüntetve, de ha mi követünk el valamit, akkor engedjenek már el.. igaz? mentem már bele trafiba karácsony előtt és 30 ezres csekket kaptam és még szerencsém volt
egyébként úgy kerültem ide erre az oldalra véletlenül, hogy tegnap megbüntettek tilosban parkolásért és ennek akartam utánaolvasni
külföld: gépkocsi 5 percre tilosban parkol egy benzinkútnál, ott, ahol sehol senki, csak rakodók állhatnak meg. rendőri intézkedés: 150 Euró büntetés.
illetve ne keverjük lehetőleg a szabálysértéseket össze a bűncselekményekkel. ja! és a kerékpártolvaj, akit a múltkor megfogtunk, a biróság elitélte!! 5000-forint /ÖTEZER/ birságot kapott. erről is a rendőrség tehet, mi? ez aztán a visszatartó erő! hülye rendőrök, biztos nem eléggé fogták meg.
kicsit jó lenne elgondolkozni, persze, mindenért a rendőr a hibás, de ha valami baj van, mindenki azonnal rendőrért kiabál és általános elvárás, hogy bármi van, a rendőr azonnal oldja meg mint egy varázsütésre
rosszkor voltál rossz helyen az autóddal, másokat is megbüntetnek, nem csak téged.
a kisfiamhoz nem jön ki az ügyeletes orvos, ha kihivom...stb. jelenleg ilyen világot élünk, közönyös és érdektelen, felszines világ van
ha kórházba kerülsz és nincs pénzed, pl. nézd meg azt a kezelést, amit akkor kapsz
na hello!