PENTAX K20D ÉS K200D: MOST MÁR HIVATALOSAN IS VÉGE

A Pentax a héten az ausztrál kereskedők számára hivatalosan jelezte, hogy beszűnteti a K200D gyártását. Elemzők szerint a K20D árgörbéje elérte ugyanazt a formát, amit beszűntetése előtt közvetlenül a K10D görbéje is elért. Aki most szeretne jó áron még K200D-t vagy K20D-t venni: az idő eljött (klasszikust idézve: "John Connor, it is time!"). Aki tud még kicsit várni az erősebb gépekre... próbáljon megülni még két hétig. Szerintem.

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« pentax k30d specifikációk - kicsit máshogyan
parkolási büntetés »

k200d     k20d     pentax    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

thompherkins

egy teljesen amatőr kérdés:
érdemes úgy venni egy pentax k200d vagy akár más dslr-t is, hogy csak kitobjektív hozzá, csak max 10x15 papírképek nyomtatása, és 1200x1024-es felbontású monitoron való vizsgálat. Tehát akitobjektívek gyengesége ilyen esetben is előjön? Igazából erről sehol nem írnak.
köszi

 2      

Pihe

Thompherkins: a kérdés egyáltalán nem amatőr és tényleg erről sehol nem írnak. Nekem csak a Pentax kitobjektívjével volt dolgom, így nem tudok (és nem szeretnék) véleményt alkotni a többi márka kitjeivel kapcsolatban. Van falra kitett, nyomtatott 20 x 30-as fotóm, amit a Pentax DA 18-55/3,5-5,6-tal készült, és egyáltalán nincs okom panaszra, remek minőségű. 10 x 15 cm-es méretben vagy kicsinyítve monitoron pedig egyértelműen jobb lesz a minőség, mint 100%-on pixelvadászni, így a válaszom - márkától függetlenül - egyértelműen: igen, érdemes kitobjektívvel venni, ha nincs más felhasználási terület. :o)

Köszönöm a látogatást!

 3      

thompherkins

köszönöm a választ, segít hogy merjek venni egy dslr-t egy kit objektívvel, és ha nem ismerem ki magam a tükrös gépek világában, akkor sem fogom majd a fejem, hogy minek is dobtam ki félmilliót objektívekre. Lesz egy kompaktnak használt gépem amit élvezhetek. Ez a cél,

 4      

Zsákai Péter

Most még egy kicsit várok, mert anyagilag szeretném összeszedni magam a lakberendezés után. Meg még annak sincs teljesen vége. Lehet nem is lesz! :)

Szerintem lesz még olcsóbb a K20D! A K10D-t ha nem tévedek olyan 150-160 eFt környékén lehetett a végén kapni (elő kellene keresnem régi fotós újságokat, de most lusta vagyok, így azt sem tudom megmondani, hogy ez kitobival volt-e...).

A kiszemelt K20D + 16-45-ös obi a Digitcam-nél most bruttó ~230 eFt. Ugyanez kitobival ~200 eFt.

 5      

Timber

Na mire kifizetem a K20D-t mar nem is gyartjak? :D

Amugy ez akkor most a K30D eljovetelenek a hirnoke?

 6      

Pihe

Timber: nagyon remélem, hogy az. Vagy nagyon csúnyán átvert minket a Pentax a palánkon, de utóbbit nem is merem feltételezni.

 7      

eldiablomismo

Én megvárom a PMA-t, azután eldöntöm, hogy K300D vagy K20D :)

 8      

Pihe

Igen, aki most K20D-t szeretne venni, az elkényeztett helyzetben van a K300D miatt (ugyanaz a szenzor más vázban). Ha emlékeztek rá, a K200D is jobban sikerült, mint a K10D, és egészen más árfekvésben volt. Bár sok helyről hallani, hogy nem lesz K300D, de ezt konkrétan nem tudom (akarom) elhinni.