SZEMÜVEGESEN

Másfél hete beálltam a szemüvegesek sorába. No nem azért, mert romlott volna a látásom, sokkal inkább preventíven kényszerültem rá arra, hogy a számítógép előtt töltött életem ne vaksággal végződjön - az utóbbi hónapokban vérben úsztak estére a szemeim, nagyon gyorsan elfáradtak és egyre többet kellett felállnom pihenni (főleg a dolgozóban problémás a MacBook kis képernyőjét bűvölni). A nullás lencsékre szinte az összes létező védő bevonat rákerült, amivel kordában lehet tartani a káros sugarakat, ezzel persze sikerült magammal több szinten is kitolnom. A monitorozó réteg ugyanis enyhén meleg színhőmérsékletet ad (körülbelül egy 81A warm-up szűrőhöz tudnám hasonlítani), amivel konkrétan lehetetlen színekkel dolgoznom, természetesen ekkor le kell vennem az orromról (és ugyanott vagyok, vagyis ha nem fekete-fehér képekkel dolgozom, akkor fél szemmel mindig kinézek felfelé). Persze alaktalan fejemre az egyetlen passzoló keret egy fúrt cucc volt, ami nagyon légies, de nem lehet csak úgy egyszerűen tologatni le-fel. A másik szívás a beszoktatással volt. Nem szokja az indián a szántást, mondhatnánk - és mivel eddig csak napszemüveggel éltem (abból pedig a rásimulós változatot preferálom), ezért az egy hetes csőlátás miatt szombatra olyan durván begyulladt a jobb szemem, hogy fájt a szemhéjamon kívül máshová néznem (az idegek ritmikus sportgimnasztikát játszottak rajta két-három percenként). Szóval szuper ez a szemüveg, és elhiszem, meg tudom is, hogy kell, de azért egy hét alatt ennyi bosszúság igencsak elveszi az ember kedvét. Mindegy, menni kell a szabadba, amíg jó idő van és nem a monitor előtt ülni és bloggolni, és akkor nem kell szemcsi sem. Legfeljebb napszemcsi. :o)

 PIHE, magánügy témakörben

MegosztásOldal teteje

« best of fotómarathon
megint h-akni »

    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Zsákai Péter

nemrég én is gondolkodtam, hogy mi fotósok milyen szerencsések vagyunk, hogy egyáltalán látunk és megláthatunk dolgokat.

...mert például keresztapám nem lát. sok évvel ezelőtt, fiatalkorában elment egy asztal mellett. egy szódás üveg lecsúszott az asztalról. utána kapott, de már nem sikerült elkapni. szétrobbant. másodperceken múlt minden. sajnos megvakult és évtizedek óta vakon él. lenyűgöző, hogy ennek ellenére számítástechnikai boltot vezet a feleségével, programozik, éli az életét. így is lehet, csak azért meséltem el!

Pajtások! bizony nagyon fontos a szemünk világa! vigyázzunk rá!

 2      

Pihe

Ne is mondd, a legféltettebb rész a testemen a szemem, el sem tudom képzelni, mi lenne, ha elveszíteném a látásomat. Tanulságos volt a történet a Keresztapáddal, nekem azt jelenti, hogy egy pillanat alatt megtörténhet a baj, függetlenül attól, mennyire vigyázunk. :o(

 3      

Takoca

Ne is mondjátok, iszonyat régót húzom halasztom a dolgot, tuti hogy kapok valami lencsét a fejemre.
(+ma egy kedves kolléga úgy gondolta jó vicc ha fél méterről a szememen próbálja ki a laser pointerét (aztán meg nem értette, hogy miért küldöm el a picsába))

 4      

Pihe

Takoca, kölcsönadom a nagy Pentax vakut. 54-es kulcsszámmal teljes teljesítményen hirtelen felindulásból közelről szembe kell vakuzni a kedves Kollégát, máris kicsit megértőbb lesz. :o)

Amúgy ajánlom az Ofotértet (nincs velük semmilyen partnerszerződésem), amennyi üzletükben voltam, mindenhol nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. (Sőt, a tavalyi autóbalesetemben elhajlott Oakley szemügémet ingyenesen megjavították, pedig az Oakley azt mondta, hogy éljek vele deformáltan.)

 5      

Takoca

miért duplázza a bírásimat?

 6      

Pihe

Takoca. Nem tudom. A blogmotor is biztos fontosnak tartja a mondandódat, nem csak mi! :o) (Amúgy bezárod az ablakot komment után? Fut még valami? Böngészőprogram? Oprendszer? Egy kis debugging-helpet örömmel vennék. :o))

(Ha nem probléma, majd szomorúan ugyan, de törlöm a duplikált hozzászólásaidat.)

 7      

Takoca

nem tudom :) már hogy mit csinálok, de eddig akkor jött elő a dolog amikor válaszoltál nekem.

 8      

Takoca

juhéé
ezt most úgy csináltam, hogy köszönő üzin nyomtam egy (3) refresht

 9      

Takoca

viszont azt nem értem, hogy mi van akkor amikor a te beírásod után duplikálódom!
ja persze törölj bátran

nesze neked debug üzi:

"Hiba Történt: 0x0215asd0asd0sd a 0xsd213 eljárás 0x546848 címén"
:)

 10      

Ákos

Én is szemüveges vagyok, de csak elvileg. :) Ha tehetem, akkor itthon pihen a csuda kis tokjában. Már megszoktam, hogy nem látok és nem is zavar. Másik lehetőség, hogy javult a látásom. :D És köszönöm, a kontaktlencséből sem kérek. :)

A monitoros problémára valóban jelenthet megoldást, de érdemes szemcseppet is kipróbálni, mert arra az is elég jó tud lenni.

 11      

konagirl

Üdv a mi, szemüveges táborunkban :)))

 12      

vinczepetya

A szemüveg egy sajnálatos kellék, ami ha kell sokmindent nem lehet csinálni, szerencsére szép kereteket csinálnak, a választék óriási, és nem kell 600g-os sztks bakelitkerettek az arcodon futkozni!
Meg még öltöztet is!
Fel a fejjel, jobb mint a kontaktlencse!