KONCERTEZÉS, INKA-HZÁS

Tegnap este Zsákai művészúrral egy Inka-H koncerten tartottunk nagyvizitet, és bár először sörmelléknek indult, győzött a kényelem (és az "Ön dönt" kérdés), ezért inkább fotós vizekre eveztünk. Aki U2-t énekel, rossz ember nem lehet, és annak ellenére, hogy jószerivel el sem engedtem a fényképezőgépet, iszonyat jó volt a koncert. Következő alkalommal, Pajtások, ha van kedvetek, gyertek Ti is!

A koncertfotózás megér egy külön misét. Egyrészt az Irish Cat Pub-ban voltunk, ahol se fény, se hely nem volt. Három objektívet vittem (50mm F/1,4; 105mm F/2,8; és 16-45mm F/4), de ISO1600-nál és 1/20-as záridőnél jobb értékeket egyikkel sem sikerült kicsiholnom. Az együttes karnyújtásnyira volt, ezért a legjobban a nagylátó jött jól - ilyen helyre Pentaxos felhozatalból a DA* 16-50mm F/2,8 a nyerő választás, vagy valami fix nagyfényerejű 28mm környéki üveg. Amellett, hogy folyamatosan próbáltam egyensúlyozni a "durván kiégett" és a "piszok mód bebukott" között, óhatatlanul alá- és fölément valami mindig (négy darab spotlámpa adta a fényt, nem is értem, miért panaszkodom :o)). És ha ez még nem lenne elég, akkor az embert folyamatosan meglökik a részeg, pogózó emberkék, vagy a nem részeg, de pogózó pincérek. Nehéz na, de élvezetes fotós munka. Képek a tovább gombbal, nézzétek el nekem, hogy ez most egy ilyen furcsa fotóblog lett.
 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« egyéni fogyasztási rekord
tour de pilis »

fotó     fotóblog     fotótech     koncert    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Zsákai Péter

Előszöris, a "művész úr" megszólítást hagyjuk csak el...! :))))) Uhrin Benedek nyilatkozta egyszer, hogy nem szereti, ha mesternek hívja valaki, mert még valaki azt hiszi, hogy kőműves. :D :D :D

Nagyon gyors vagy! Ahogy privátban már jeleztem Neked, tök örülök, hogy olyan gyenge fényviszonyok között ilyen minőségű képek születtek! Engedtessék meg, hogy összehasonlításként megmutassam az általam ugyanitt kompakttal készült képeket: http://zsakai3.atw.hu/20080124-inkah

Pajtások, Inka-H érdeklődők! :) Ha tudni szeretnétek a következő koncertekről, akkor az iwiw-en jelöljétek be az Inka-H -t. Vagy másik lehetőség a www.u2.hu koncertnaptára. + Persze a www.inkah.hu is.

Következő lehetőség: okt. 10. - Wigwam Rock Klub

Mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti a U2-t! Gyertek, gyertek, ha kedvetek van!

 2      

Pihe

Köszönöm Péter!

Közben még egyszer átfutottam a képeken (zajszűrés és kis kontraszt-rágyúrás), mert amikor megláttam LCD monitoron a fotókat, égnek állt a hajam (CRT-n pöttyet mást mutatott).

Tényleg ajánlani tudom őket, jó volt a hangulat!

 3      

Pihe

Apropó, azért egy kompakt és egy tükrös gép zajszintje között már csak az érzékelő méretéből kifolyólag is elég markáns különbség van (még a K10D botrányos zaja mellett is). A Te általad készített képek is tökéletesek, és ahogy mondtad is, egy koncertfotó legyen zajos. :o)