ÚJ FIÚ A CSAPATBAN: AZ ÚJ FÉNYKÉPEZŐGÉPEM
Itt nézeget velem szemben az asztalon. Fekete-ezüst, Pentax Z-1 Special Edition, a gyár 75. évfordulójára kiadott limitált darabok egyike (Magyarországon vélhetően ötnél több nincs is belőle). Aki esetleg nem ismerné a gépet: a Pentax utolsó, profi fotósoknak készített váza, KAF2 bajonettel, így a digitális gépekhez készített objektíveket is tudja fogadni. Záridők: 30s - 1/8000s (yeah) + B, érzékenység: ISO 6 - 6400, vakuszinkron 1/250s-nél (yeahyeah), formátum: 35mm (tehát full frame :o)), a Pentax szokásos programjai (P, HyP, Av, Tv, HyM) és szolgáltatásai mellé bekerültek olyan nyalánkságok is, mint például a beállítható ismétlőfényképezés és a végre tökéletesen használható spotbeam. Azt kívánom, hogy a Pentax három éven belül meg tudja építeni ezt a vázat digitális formátumban is -- és akkor tényleg elmondhatjuk, hogy a két nagy gyártó mellett van helye a harmadiknak is. Nagyon valószínű, hogy az utolsó digitális fotókat látjátok tőlem - legalábbis terveim szerint.

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« fotómarathon 2008, budapest
it's coming baby, it's coming! »

35mm     fullframe     pentax     z-1    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Balázs

Áhhhh nagybátyámnak is van ilyenje, naggyon komoly gép! Gratula hozzá :)

 2      

Pihe

Köszi :o) Tegnap végig dokumentáltam a Fotómarathont vele, hamarosan lesznek kész képek is.

 3      

Balázs

Ja amit elfelejtettem: kérnénk egy review-t hogy melyik DA obi jó fullfrémen :) (állítólag a 18-55 24 felett pl kirajzolja)

 4      

Gabesz

Szabolcs!
Azért a K10D-t ne dobd ki a kukába! ;-)
Milyenek lettek a fotomarathonos képek???:D:D:D

 5      

Pihe

Balázs: sajnos a kitobjektívről nem tudok nyilatkozni, mert már nincs meg, de a következő objektíveken leteszteltem (gyújtótávolság szerinti sorrendben):

- Sigma 10-20mm F/4-5,6 EX DC: 10mm-en nagyon erősen vignettál, 20mm-en kevésbé, de ott is csúnyán látható)
- Pentax DA 16-45mm F/4 ED AL: 16mm-en erős vignettálás, 28mm-től használható
- Pentax FA 50mm F/1,4: ez eleve is teljes kört rajzol
- Pentax DA 55-300mm F/4-5,8: a gyújtótávolság miatt használható full frame vázon is
- Sigma 105mm F/2,8 EX DC: teljes kört rajzol

Azt hiszem, nem maradt le semmi a listából. 28mm felett már minden jól használható, de a Z1-nek csak 95%-os a keresője, tehát majd az első hívás után fogok mondani konkrét adatokat. :o)

 6      

Pihe

Gabesz, a K10 megmarad munkára, családi programokra, stb. A Z1-est tipikusan olyan képekre szeretném használni, amik kikerülnének a csorge.hu-ra. :o)

A Fotómarathonos képek vegyesek lettek, van egy-két felejthető megoldásom és van, ami külön-külön is megállná a helyét. Igazából a legtöbbször mázli kérdése volt, hogy szembejön-e Veled a téma vagy sem. Legtöbbször ez "vagy sem" volt. :o)

 7      

Gabesz

Csákány!
Rád hallgatva ujrakezdtem!

http://pentaxangel.blog.hu/

 8      

Pihe

Gabesz: nem feladni idő előtt! :o)

 9      

Zsákai Péter

Gratulálok! Sok szép fotót és élményt kívánok ehhez a vázhoz is!

Nagyon jól néz ki ez a váz a képeken! (Ez olyan duma, mint amikor a nők a kocsit a kinézete alapján ítélik meg. :))

Kíváncsian várom a képeid ezzel a masinával! Szerinted mi itt majd webes minőségben látni fogunk különbséget a K10D-vel szemben? Örülnék, ha majd lennének összehasonlító tanulmányaid, ahol kiemeled a különbséget.

 10      

Pihe

A képeket én készítettem. Életben jobban néz ki azért. És egészen biztos, hogy lesz teszt. De most az a legfontosabb, hogy holnap a K10D-ről mondjak el Neked mindent. :o)