LUMIKSZ, HETEDJÉRE

Gondoltam, ideje ilyet is megpróbálni, így pár hete beneveztem a VII. Lumix fotópályázatra. Inkább a portrékra feküdtem rá, persze kár volt, mert így utólag elnézegetve az értékeléseket, rá kell, hogy jöjjek, hogy a zsűri (Keleti Éva, fotóművész; Szamódy Zsolt, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke; Szigeti Tamás, a MÚOSZ Fotóriporteri Szakosztály elnökségének tagja; Radisics Milán, a Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke és Irházy (Birdie) Róbert, a Pixinfo.com szakújságírója és szerkesztője, a Fotózz.hu társalapítója) igencsak a spontán ellőtt képekre volt kiváncsi, konkrétan az első fordulónál a fényjátékos fotóim elvéreztek. Nagy meglepetésemre az utazás kategóriába feltöltött "Futuricity" / "Egy kubista álma" című fotóm túljutott az első, a második, végül pedig a harmadik selejtezőn is, úgyhogy végülis döntős lett. Innentől nem érdekel, hogy tizedik, tizenötödik vagy huszadik helyezést ér-e el a Fotózz.hu (bah, éljen a zártkörű és belterjes közönségszavazás! :D) szavazásán, a lényeg, hogy 5800 fotóból benn lehetek a döntőben és ezzel biztosítva van egy adott méretű felület a Millenáris falán szeptember 18-tól. Ami külön öröm, hogy három flickr-es ismerősöm is döntős lett, név szerint Horváth Ildikó alias Virgonc, Floraart (alias Floraart :o)) és Kiss Ákos alias akosphoto. Ami pedig igazán lenyűgözött, azok a természetfotó kategória képei voltak. Egyértelmű kedvenc az egymással viaskodó sólymok és a hangyafej makró lett, de ha rajtam múlna, akkor a többi kategóriánál is könnyen zavarba lehetne hozni. Tessetek megnézni a fotókat, Pajtások, és következő évben indulni a pályázaton!

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« pentax-szal a világűrbe
photokina 2008: Ti mit vártok? »

fotó     magyarország     pályázat     élet    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Balázs

Én is bedobtam egy régebbi képemet:
http://www.fotoklikk.hu/kozvetites/6/kep/20827

Kicsit változtattam rajta ahhoz képest ami Flickr-n van és elfelejtettem vágni a bal oldalából :( Mindenesetre gyanítom nem a vágás hiánya miatt kapott 0 szavazatot :D

 2      

Zsákai Péter

Balázs: köszi a linket, azon keresztül könnyebben megnéztem a képeket, mint a fotozz.hu -n! (másoknak: http://www.fotoklikk.hu/kozvetites)

Szabolcs: Egyelőre csak a 2. forduló képeit néztem meg. Sok jó kép van. Sajnálom, hogy a Tieid közül van, ami kiesett. Viszont szerintem ne keseredj el! Annyira szubjektív, hogy melyik képeket juttatták tovább. Biztosan sok jó képnek ki kellett esnie a rengeteg közül. Ahány zsűritag, annyiféle ízlés. Más tagok másokat tartottak volna bent... Ebből ne vonj le következtetéseket! Gondolom, hogy jól esne, ha rajtunk, amatőr hobbifotósokon kívül szakmailag is elismernék a képeid. Szerintem ami késik, nem múlik! Ne add fel!

A Kubista álma képed bennmaradásának nagyon örülök! Hétvégén és hétfőn is jártam az emlékmű körül és szemrevételeztem, hogy hogyan készíthetted. Csak kíváncsiságból, egyetlen képet sem kattintottam. :) Sokszor eszembe jut ez a képed! Nagyon jó meglátás és olyan nézőpont, amit kevesen vennénk észre. Nagyon tetszik a színe és a kontraszt. Kiváló kép! Drukkolok!

 3      

Pihe

Jajj, dehogy vagyok én bánatos, sőt, nagyon örülök! Arra céloztam csak, hogy a zsűri elég furcsán pontozott, és ezt nem a saját fotóim esetére értettem. Végignyálaztam az első eresztés képeit, és személy szerint több fotót sokkal tovább tudtam volna juttatni. Nyilván voltak irányelvek, hogy milyen fotókat kell keresni, de ezekről nem szólt nevezéskor a fáma.

A Kubista álma (ami ezzel valóra is vált :o)), ami azt illeti, szerencsés helyzetnek köszönhető, ugyanis éppen sétáltunk az ellenkező irányba, amikor visszanéztem a vállam felett és láttam meg a kivágást. :o) De akkor már jócskán eltávolodtunk az emlékműtől, ennek köszönhető ez a nézőpont. :o)

Köszönöm Nektek a hozzászólásokat!

 4      

Gabesz

Én 6 képet tettem be.....
Egyre kaptam 2 pontot, de nem jutott tovább...
Azt nem értem,ha amatőr a verseny miért kell megfelelni a művésziességnek??
Én amatőr vagyok,az is maradok,sem kedvem,sem lehetőségem profivá,neadjisten művésszé avanzsálni!:S:S:S
Igazán leírhatnák már végre egyszer rendesen,hogy "ettől-eddig" tart az elvárás, ami nem kell az a bigyó+az izé(szabadon behelyettesíthető szavakkal) a beadandó képek közé....
Remélem nem spiráztam túl!:D

 5      

Ákos

Most találtam meg a blogod és tök jól esik, hogy megemlítettél minket is. :)

Én is bloggolok, de valahogy teljesen kiment a fejemből ez a pályázatosdi (lehet bepótolom majd egy kiállítéson készült csoportképpel ;) ). Valahogy annyira megörültem a döntőbe jutásnak, hogy utána már nem is nagyon foglalkoztam a dologgal. :)

Egyébként nekem is azok a képeim estek ki, amiket esélyesebbnek tartottam. A sorozatom, amiben bíztam, pont nélkül vérzett el. De ez már csak egy ilyen szubjektív műfaj.

 6      

Pihe

Ákos: köszi a látogatást! :o)

Mindjárt bookmarkolom a blogodat (már mintha lett volna hozzá szerencsém, amikor jelöltük egymást contactnak). Beszéljünk majd a mini-flickr meetingről a héten!

(Azért nagyon kiváncsi leszek, hogy melyik képek lettek az első helyezettek. 19-én van sajtótájékoztató, ugye?)

 7      

Pihe

Helyesbítés:

Immáron öten vagyunk flickr-esek a döntőben, http://www.flickr.com/photos/erdelyi-gabor/" target="_blank">Erdélyi Gábor alias erdelyifoto személyével gyarapodtunk. :o)

 8      

Pihe

Közben kitették a Fotózzra a döntős képek értékeléseit és a sorrendet, valahol a "nem nyert" és a "vesztes" sorszámok között vagyok félúton (na jó, ez nem igaz... pont a fele mezőnyben végeztem). Érdekes módon az ismerős arcok adták mindenféle indoklás nélkül a lehúzó pontokat... A végkövetkeztetést megtartom magamnak. :o)

 9      

Ákos

Hali! Mini flickr talit tényleg össze kellene szervezni. Nem tudom, hogyan lehetne mindenkit egyszerre és hatékonyan elérni. Mindenesetre én a teljes nevem magyarul (lásd blog) kukac gmail pont com-on elérhető vagyok.

Nemtom sajtótájékoztató mikor van, de a kiállításról ezt találtam:

"A nyertes képek valamint a zsűri által kiválasztott kiállításra szánt alkotások 2008. szeptember 18. és október 19. között megtekinthetők lesznek a World Press Photo kiállítással párhuzamosan a Millenáris Parkban. (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.) "

Erdélyi Gábor képei meg bejönnek.

És rebookmark. ;)

 10      

Pihe

Úgy tudom, 19-én zártkörű sajtótájékoztató és díjátadó lesz. 20-án sajnos reggeltől éjszakáig dolgozom, így marad a 21-e vasárnap a találkozóra, vagy jövő hét elején. Valószínűleg egyikünk sem fogja kibírni, hogy ne menjen el már 18-án megnézni - elvileg aznapra is tehetjük, de ma írok egy köremilt Mindenkinek, és akkor szervezkedhetünk.

Persze minden kedves, nem kiállító blogpajtást is örömmel látunk, flickr-es vagy nem.

Az a mondat, hogy "a zsűri által kiválasztott kiállításra szánt alkotások" ezek szerint nem az összes döntős képre vonatkoznak? Kicsit elbizonytalanodtam.

 11      

Ákos

"Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a zsűrizés 4. fordulójába került képek falra kerülnek, a díjazottak névsora a szeptember 19-i sajtótájékoztatón kerül nyilvánosságra." ;)

Amúgy nekem meg a vasárnap lesz necces (de ez még alakulhat).

 12      

Pihe

Hah, ezer thx, máris mosolygósabb lett a napom. :o)