KÉPESLAPOK A DUNA-PARTRÓL

Szombaton igazán különleges élményben lehetett részem: az egész délelőttöt Magyarország talán leginkább (kívülről) fényképezett épületének falai között tölthettem - hálásan köszönöm a lehetőséget Udvari Gábornak, aki mindezt lehetővé tette számomra.

A Parlament kívülről sem csúnya, de belülről gyönyörű, még akkor is, ha az ember letéved a kitaposott túrista útvonalról - kis lépcsőházak, folyosók mindenfelé, ezerféle aranyozott boltívvel, faragott szobrocskákkal -, egy hónap is kevés lenne csak arra, hogy nagytotálokat lehessen készíteni egy-egy szegletről. Az idő rövidsége miatt én is a jobban ismert helyeket dokumentáltam - remélem tetszeni fognak a képek, amelyeket ide kattintva tudtok megnézni. A beltéri képek mellé raktam három már régebbi Parlamentes fotómat, illetve a kezdőképet, amit tegnap délben Julcsival kattintottam a Normafán (és ezzel elárultam, hogy nem légifelvételről van szó). PIHE, fotó blog témakörben

MegosztásOldal teteje

« keresek...
minden relatív »

budapest     fotó     magyarország    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Gabesz

Köszönöm a szombat délelőttöt!Élmény volt,sokat tanultam Tőled,és egyszer visszatérünk még egy egész napra,ha minden jól alakul, ezt megígérem!
Gabesz

 2      

Pihe

Köszönöm Gabesz!

 3      

Zsákai Péter

Nagyon szépek lettek a fotók! Mesteri kompozíciók! Ügyesen ragadtad meg a részleteket! Jó volt végignézni. Nem csak kívülről, hanem belülről is nagyon szép épület! Jól sejtem, hogy az egyiken Munkácsy képe látható?

 4      

Pihe

Köszönöm szépen Péter, örülök, ha tetszenek, bár én csak fényképeztem, az építészt illeti a dícséret. :o)

 5      

vinczepetya

Gyönyörű képek születtek, bár ezt már megszokhattuk tőled!

 6      

Zsákai Péter

A legújabb Digitális Fotó Magazin weboldal ajánlói között pont az országgyűlés weboldalán keresztül elérhető, a Parlamentet bemutató virtuális sétát vették górcső alá (http://www.parlament.hu/parl/hun/virtualis_seta.htm).

Senkit nem akarok befolyásolni, de nekem az itt található képek nézegetése nagyobb élményt nyújtott. Azokon látom a fotózás szeretetét és az igényességet. A fenti weboldal pedig egyértelmű üzleti megrendelésre készült és mintha éppen csak annyit csinált volna a fejlesztő, amennyi keret volt rá. Nem mondom, hogy szörnyen rossz, de itt látszik, hogy egy lelkes fotós mennyit tudot hozzátenni a témához ahhoz képest, aki üzleti érdekből csinálja a munkát... Mégegyszer gratula!

 7      

Pihe

Köszönöm szépen Petya! :o)


Péter, nem fogod elhinni, de pont a napokban nézegettük ezt a lapot Takoca cimborámmal, aki 360 fokos panorámákra van szakosodva (www.kerekterek.hu a címe, ajánlom figyelmetekbe). Én a 360 fokos képalkotáshoz egyáltalán nem értek, nem is szeretnék belekontárkodni, de mint laikus látom, hogy tele van technikai hibákkal (látszanak az illesztések, az ablakok szinte mindenhol kiégtek, stb.). Egyelőre szeretnénk elindítani valamilyen párbeszédet az Országház illetékeseivel, hátha megújítanák a galériájukat. Köszönöm az ismételt hozzászólást!

 8      

Zsákai Péter

én sem értek a gömb panorámákhoz, csak sokkal szebb munkákat láttam már lelkes fotósoktól. és tényleg kár, hogy ez a szép épület ilyen "minőségben" kerül bemutatásra. ráadásul az Országház. hmmm, hmmm.

hajrá-hajrá!!! :)