SÉTA A BELVÁROSBAN

Mint ahogy azt két posttal korábban már említettem, hétfő óta élvezem a szabadságot - és mivel mindig vágyam volt sétálni és fotózni a városban, ezért kihasználva az identitászavaros nyár megenyhülését, tegnap felkerekedtem, hogy laza négy órát kolbászoljak a Parlament és az Erzsébet-híd között. Az út enyhén pechesre sikeredett, nem is tudtam igazán sok képet készíteni - konkrétan egyetlen fotóért volt érdemes kimenni, a többi kocka a szokásos túristafotóvá szelídült (Párisi udvar, Nagy Imre szobor, a Gerbaud tükröződése stb.), de tagadhatatlanul imádom a közhelyeket.

Persze voltak vicces pillanatok is, a Párisi udvarban például egy olyan tornamutatványt kellett előadnom, ami lehetővé tette, hogy beférjek az összecsukott állvány alá... arról nem is beszélve, hogy ezt két hölgyemény olyan árgus szemekkel nézte végig, hogy azt hittem, menten elszaladnak popcornért. A másik vicces szitu a Westendben volt: a digitális nyomda munkálkodásai alatt úgy terveztem, hogy a Burger Kingben ebédelek, tekintve, hogy féláras kuponom volt. A kuponra az volt nyomtatva, hogy ha dupla sajtburger menüt rendelek, akkor X forint helyett csak X/2 forintot kell fizetnem. Ez így azonban nem teljesen felelt meg a valóságnak. Ugyanis az X/2 forint stimmelt, csak azt felejtették el rányomni, hogy pluszban kapok még mellé egy csirkés menüt is. Kicsit tétován álltam a tömegben, két komplett menüvel a kezemben. Éhes voltam, becsúszott - bár a kockahasamnak szerintem ezzel búcsút is intettem a nyárra.

A jövő hétre - ha az időjárás engedi - szintén tervezek ilyen fotósétát (célzottan a VIII. kerület lenne a célállomás): ha kedvetek van, Pajtások, örömmel veszem a társaságot.

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« plüsskutya fürdik, fekete tóban...
a fényképezőgépé vagy a fotósé az érdem? »

budapest     fotó     magyarország    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

vinczepetya

hát a kockahasról már lemondtam régen, bár a vízszintes csíkok megvannak, azoknak örülök:D:D:D
Jó fotózást, és fényeket jövő hétre!:)

 2      

Zsákai Péter

Nekem tetszenek az új fotóid! Szerintem a közhely kicsit túlzás. Ezeken a képeken látom, hogy kreatívan próbáltad megközelíteni a témákat.
Nagyon szívesen Veled tartanék a fotós sétán, de a jövő hét kicsit sűrű.
A Burger Kinggel akkor vigyázz ezentúl! :) Jó fényeket, további kellemes szabadságot!