LOMTALANÍTÁS

A hétvégén a kerületben lomtalanítás volt. Ez azért méltó bármilyen módon említésre, mert az önkormányzat külön levélben hívta fel a figyelmet arra, hogy idén "folytatják" (WTF?!) a tavaly elkezdett és "sikeres" (WTF 2?!) akciójukat, amivel a "nem kívános elemeket" mellőzni tudják a lomtalanítás során. Nem tudom, hogy ki mit ért a "nem kívánatos elem" címszó alatt, de én például abban reménykedtem, hogy nem arról lesz szó, hogy minden kupacnak egy perc alatt lesz egy tulajdonosa, aki olyan eleganciával őrzi a terepet, mint Morpheus a vörös kis bőrfotelben, és olyan intelligenciával kér meg, hogy ne közelítsd meg a kupacát fél méternél közelebb, mint ahogy egy újpestes-fradista barátságos meccs drukkerei ülnek le egymással az eksön után sörözni. A pénteki lomtalanítás előtt két nappal már lesötétített ladákból érdeklődtek az utasok elég bizalmaskodó hangnemben, hogy ha lenne esetleg színesfém vagy vas, akkor másnak nehogy odaadjuk, mert itt cirkál a Juszuf és pillanat alatt visz mindent (és Juszuf tényleg MINDENT visz! :o)). Másnap lehetett leadni a már hetekkel korábban összekészített veszélyes hulladéknak minősülő cuccot, monitorokat, ezeréves négynyolcvanhatdéikszkettes gépeket, miegymást - a vicces csak az volt, hogy az átvevők nem voltak mások, mint a színesfémes sötétített ladás brigád, de itt már Juszuf szelektált erősen, mindezt önkormányzatos színekben. Ha nem nézek oda, szerintem a motort is kikapják a Corollából, olyan nagy vehemenciával estek neki a csomagtartóm tartalmának. Szóval vicces dolog ez a lomtalanítás, remekül lehetne készíteni egy szociológiai mikrotanulmányt. Vagy egy vasárnapi nincsjobb blogbejegyzést.

 PIHE, minden más témakörben

MegosztásOldal teteje

« új markolat K10D / K20D vázakra
egy szolgálati közlemény »

budapest     harcosok klubja     magyarország    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

vinczepetya

A lomtalanítás az itt nálun külön horror, a menőbbek zsigulival jönnek, csapatba szerveződve, taktikusan gyüjtögetnek, és kasztrendszerben élnek, míg a csóróbbak kézzel huzkodós kordonokba gyüjtik a vasat, és hangos óbégatással nyomják el a ladák kipufogónélküli hangját...minden kell nekik ami vas aluménium és rííz, hihetetlenek!:D:D:D

 2      

Pihe

Úgy látom, hogy ez máshol sincs másképp. És ez megnyugtat. :D

 3      

zsutti

Egyik legdurvább lomtalanítós élményem volt, amikor egy nagy darab rossz CRT monitort pakoltam a ki az utcára és még csak nem is sikerült letennem a földre, mert egy "TV?" kérdéssel kivették a kezemből!
Ugyanezen lomtalanítás alkalmával történt, hogy valami irdatlan nehéz fémvalamit cipeltünk ki ketten a pincéből. A ház hátsó udvarának az ajtaja csukva volt és a keselyűk egymást lökdösve siettek az ajtóhoz, hogy majd aki kinyitja azé lesz...

 4      

Pihe

Zsutti :D :D

 5      

konagirl

Hú, ez a lomtalanítás kérdés nálam mindig kiüti a biztosítékot, én is írtam erről gyönyörű magasztos postot, nem hiszem el, hogy ennek ne lehetne intelligensebb és kulturáltabb formáját találni... Ne kelljen már félnem mikor ilyen időszakokban délután/este/akármikor egyedül közelítem meg a lakást...

 6      

Pihe

Az a vicces, hogy ez csak az utóbbi X évben van így. Nekem régről olyan emlékeim vannak, hogy az emberek kirakták a felesleges cuccaikat mások számára, kultúrált körülmények között. Sajnos nem csak a varázsa változott, de a világ is.

(Kona, tudod, hogy milyen régen morfondírozok azon, hogy kié a sziszamisza.freeblog.hu? A visszalink miatt figyeltem fel rá. :o))

 7      

konagirl

Na képzelem, hogy látatlanban/ismeretlenül miket gondolhattál a blog írójáról ;))) És mit szólsz most, hogy beazonosítottál egy régi ismerőst? :)) Remélem semmi durvát :)

 8      

Pihe

Neeem, semmi komolyat nem gondoltam, csak furcsálltam a dolgot. De örülök, hogy végül kiderült. Ha nem haragszol, máris kitettem a blogodra a linket a főoldalamra. :o)