BLOGSTOP-STOP

Annak ellenére, hogy javában dúl a vizsgákra való készülés (höhö), egész sok activity volt az elmúlt napokban, így megtörném az előző bejegyzésekben beharangozott blogzárlatot egy képekkel tarkított élménybeszámolóval.
Szóval múlt hét szerdán last minute jelleggel leadtam a szakdolgozatomat, számszerűsítve a másodikat. Annyira azért nem nagy az arcom, hogy ne férjek ide a monitor elé (bár azért a 21 inchet elég lazán kitakarja a fejem), tudatában vagyok a dolgozat és a hozzácsapott vizsgamunka (egy laza 35.000 soros weboldal, PHP-ben) hiányosságaival, de ennyi idő alatt szerintem így is a maximumot foglalkoztam a téma megtechnikázásával. Ismét rájöttem, hogy nagyon kezdő vagyok én ezen a területen, miután egy alap Flash animáció egy estével rövidítette sikeresen az életem (vagyis Ctrl + X-el nyomott egy Cut-ot a Timeline-omon. Értitek Pajtások, ugye?!).

Másnap május elseje volt. Ez általában egyszer van egy évben és nagyon kell neki örülni, mert ilyenkor a legtöbb munkahelyen azzal ünneplik, hogy vannak, hogy aznap konkrétan nincsenek. Szerettem volna elsütni egy poént ezzel kapcsolatban, de mások már lelőtték előttem és a Showder Klubnak is élnie kell valamiből, így most nem viccelődnék feleslegesen. Volt majális, amiről kiderült, hogy a közhiedelemmel ellentétben még csak nem is Szinyei verse -- rengeteg emberrel és hasonlókkal. Indián testvéreink az Astoria aluljáróban megrendezésre kerülő all day - everyday koncertjeiken felülkerekedve húzták a talp alá valót, amihez a background vocalt többi indián testvérünk a kínai cipők árusításával supportálta. Volt lángos, kolbász, sör és ehhez ingyen kétóra várakozás, szabadon választott sorban, de viszonylag feszített alakzatban, a testek közelség kihasználásának opcionális életérzésével. Végre teljes napfényben is megcsodálhattuk az Ötvenhatos Emlékművet, ahol sikerült megint jól elfelejtenem, hogy nem fényképezni mentünk. Volt politikai rendezvény is, de hát erről vagy jót vagy semmit. Azt gyorsan hozzáteszem, hogy a képek elég buta felbontásúak, ugyanis egy kicsinyített kép kicsinyítései - ezért azt javaslom, hogy normál felbontásban és élességben érdemes a flickr-es verziót kivárni vagy a www.csorge.hu címen megtekinthetőek teljes pompában. ;o)

A péntek és a szombat a koncentrált pihenés és tévézőizom-fejlesztés jegyében telt el, aminek bontása a vasárnapi Anyák napja köré szervezett kultúrprogramban fedezhető fel. Előbbiről pár szóban, aztán megyünk tovább. Szóval most először sikerült egy egész műsornyit néznem A kiválasztott című remekműből, amihez gratulálok mindenkinek, akinek a keze vagy más testrése benne volt a buliban. Az ötlet jó lenne, de a megvalósítás... lolság a köbön. Azt gyorsan tegyük hozzá, hogy erős szkepszisem miatt nem vagyok a "mozgassunk asztalt klub" tagja, de én is ember vagyok, a megfelelő körítéssel bármit el lehet adni nekem is. De már a "sejtelmes sármör" és a "titokzatos arisztokrata" becenevektől is dobtam egy hátast - a "multimédia központ" elnevezés pedig tényleg mindent visz! És mindez szombat este... háthmm.

Vasárnap, kultúrprogram. Ekkor ugyanis toltunk egy Szépművészeti Múzeumot és egy kiállítási egységben mérhető Medicit. Aznap estére ugyan ígértek esőt, de ez érdeklődés hiányában elmaradni látszott -- ezért összekapartam magam, és a várba indultam kék órázni. Igazából volt néhány konkrét elgondolásom, hogy mit szeretnék fotózni, de aztán csak nem az sikerült. A fotós legnagyobb ellensége ugyanis a másik fotós. Nem arra gondolok, amelyik a legjobb helyre szúrja le az állványát (hogy a rák vájja ki a szemét), hanem arra, amelyik hosszú exponáláskor ott vakuzgat szembe velem (mert a kompakt gépek egyetlen vakuvillantása beragyogja a szürkületbe öltözött Budapestet). Ellenben lett pár egészen használható fotó is, ezeket most megosztom Veletek. Az első kép egy általam teljesen új részen készült: ha elsétáltok a vár alatt, a régi III-as kapu irányába (amelyik ma már nem üzemel, évek óta építik, és néhány, elsősorban lakáshiánnyal küszködő párocskán kívül teljesen üresen áll a "Vigyázat! Omlásveszély!" táblának köszönhetően), akkor onnan egy félkör alakú kerengőre lehet felkapaszkodni. Ez nyáron kevéssé praktikus estefelé, mert pár száz denevér uralja az objektumot, de ha az ember nem mocorog sokat, akkor nem különösképpen zavaró. A zavaró motívum abban a két kutyasétáltató delikvensben jelentkezett, akik - miután az állványt gondosan felszereltem, a 10mm-be beleférő perspektívát és képkivágást kiválasztottam és 45 perce egy helyben vártam, hogy negyed 9-kor varázsütésre egyszerre legyen sötét és legyen a lámpáktól világos - megjelentek a színen és előre be nem jelentett módon ellenszegülést nem tűrve kutyalegeltetést valósítottak meg. Ez persze nem is lenne baj, de a kutyák heppje az volt, hogy különböző testrészeimet és a cuccomat folyamatosan inzultálják, miközben azon merengtem, hogyan fogom a két csákót kifotósoppolni a képekről. Mindegy is, a hely nagyon szép, jön a jó idő, állványt ragadj. Innen panorámázni is jól (Igris!) lehet, feltéve, hogy az orosz túristák és az éhes palotapincsik játékos kedvükben leledzenek. De az esetek túlnyomó részében kevésbé van ez így.


 PIHE, minden más témakörben

MegosztásOldal teteje

« hisztéria xp
kopaszhegyi kalandozások »

budapest     család     fotó     magyarország     média     számalk    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Igris

Köszönöm az ötletet! már olvasás közben is ezen járt az agyam :)

az új obit úgyis tesztelni kell :))))))

 2      

Pihe

Igris: Pentax DA 12-24? Nemmondod!? :o)))) Tesztért kiált a nép!

 3      

Pihe

Korrekció: 10-17 (máshol járt az eszem, de ugyanarra gondoltam)!

 4      

Igris

:) kuuuuurva jó az obi!!!!!!!

és igen: 10-17

A tesztet szeretném rád hagyni, sokkal jobban meg tudnád írni mint én! Szóval valamikor össze kéne futni!
nagyon kíváncsi leszek hogy mit mondasz majd róla!

 5      

Pihe

:oD Örülök neki!

Nekem mostanában lesz két vizsgám, de egy kis tesztelésre összefuthatunk. Skype-on keressük egymást! :o)