HISZTÉRIA XP

Rendhagyó módon Windows alól postolok. Ennek szomorú apropója, hogy kedvenc MacBookom merevlemez élettartamának vége a mai esős délutánnal esett egybe (már csak a felettébb zavaró tónusú kerregés miatt gondolom), így kényszeredetten Windowsba bootoltam a Linuxboxomról. Körülbelül három perc alatt az összes olyan emlék frissítésre került, ami miatt gyűlöltem (-ök) Windowst használni: lassúúúúúú, fagyogatós és logikátlan kezelés. Nem értem például, hogy miért tart egy boot + login duó három teljes percig és miért fagy ki az Intéző, ha valami egzotikus fájlra akarok rászomorodni. Arról nem is beszélve, hogy a billentyűzet egy agyrém, pedig Apple-re váltás előtt 1994 óta folyamatosan szokom a PC tasztatúrát, arról nem is beszélve, hogy előtte 1986-tól még egy C64 is keményen bakavart: folyamatosan rányomok a Windows billentyűre, az "ű" karakter leütésekor mindig az Entert sikerül eltalálni, satöbbi. Elkezdtem ma így Win alól a szakdogámat fejleszteni (milyen jó, hogy PHP-hez csak egy jegyzettömb kell...), de még fél óra után is azon kaptam magam, hogy az egyujj-kétujj-huszonegyujj-billentyűkombókat laza Ctrl+C, Ctrl+V idegrángásokkal helyettesítem. A legrosszabb persze az, hogy mindenem a MB-on van, az adatmentés elég terhes rutinja mellett viszont nem valószínű, hogy éppen az iPhotoban fogok turkálni. Így jár az, akinek az élet digitális fele egy helyen tárolódik. Egy biztos: hálát adok az égnek, hogy minden általam használt szoftvernek van Mac-es változata és holnaptól ismét Linuxba bootolhatok a háziszerverről. Elnézést a hisztiért, kitört.

(A blogpostok most kicsit easyrider stílusban fogják egymást követni, sőt mi több, valószínű, hogy a következő egy-két hétben csak elvétve lesz egy-egy rövidebb írás. De azért stay tuned.)

 PIHE, technológia témakörben

MegosztásOldal teteje

« két nagyotlátó
blogstop-stop »

apple     macbook     windows     élet    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

vinczepetya

Átérzem, de remélem azért menthetőek az adataid....

 2      

Tzupi

bitangrégi post bár, de ez nem hagy nyugodni, és természetesen tökéletesen OFF :)
"egyujj-kétujj-huszonegyujj" - netán ismered a Töketlen katona cimű legendás lapozgatós kalandkönyvet?

Egyébiránt kellemes a blogod, sok hasznosat olvastam rajta :)

 3      

Pihe

Tzupi: bingó. :o) Gyerekkoromban kezdtek megjelenni a lapozgatós-kockadobós könyvek (nem tudom, léteznek-e még), és természetesen a Töketlen katona örök kedvenc lett (örömmel látom, hogy nem csak nekem). Köszönöm, hogy (hajnal fél 6-kor is) olvasol! :o)

 4      

Tzupi

Je :D Nagyon nagy kedvenc volt az, a Toroknyaszajintó fapomogáccsal az élen :) Most akarom újra megszerezni valahonnan mindkét részét.

No igen, tegnap délután lefeküdtem pár órára, mert nem voltam jól, és ez azt eredményezte, hogy hajnal 6-ig nem tudtam aludni, igy hát random elkezdtem fotózás témában böngészni, és igy ráakadtam a blogodra, és immáron végig is értem rajta :)

Értesités a komment válaszról viszont jól nem jött, ejnye :(