ITT A TAVASZ...

...aki pedig Petőfin nevelkedett, már sejti, hogyan folytatódik a címben szereplő rigmus. Ellenben képi megerősítés gyanánt álljon itt az éven általam először elkövetett igazi két makró.

Most várható egy kis szünet a blog életében: ennek egyetlen oka, hogy hamarosan aktuálissá válik a szakdolgozatom leadása, aminek készültségi foka azt indokolja, hogy most ne blogpostoljak. Azért lesz egy objektívteszt is egy Pentax-A 28mm F/2,8-ról, illetve lehetséges, hogy nagyobb lélegzetű írás keretében összeugrasztom az Aperture 2-őt, a Lightroom 1.4-et és a Bridge CS3-at. Remélhetőleg még akkor is elő fogtok errefelé fordulni, Pajtások -- további jó hétvégét Nektek!


Pentax K10D + Sigma 105mm EX DC: F/2,8 @ 1/320s @ ISO100


Pentax K10D + Sigma 105mm EX DC: F/3,2 @ 1/500s @ ISO100


Pentax K10D + Sigma 10-20mm EX DC @ 10mm + Pentax 540FGZ: F/10 @ 1/30s @ ISO200

 PIHE, fotó blog témakörben

MegosztásOldal teteje

« blog update (igen, megint)
eladó: sigma 75-300mm F/4-5,6 dl »

fotó     fotótech     makró     pentax     élet    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

vinczepetya

A képfeldolgozós tesztre kiváncsi vagyok, persze nem sürgetlek, majd ahogy az időd engedi!

 2      

Pihe

Igyekszem megvárni a héten bejelentett Lightroom 2-őt a teszttel, hátha időben kiadják és hátha tartogat meglepetéseket.

 3      

vinczepetya

Tegnap feltettem a lightroom-ot(1.3.1), nem rossz, teccik, árnyalatnyival gyorsabb mint az aperture, bár még kicsit el vagyok veszve benne, de így használat közben kicsit jobban teccik mint Cupertinoi ellenfél...

 4      

Pihe

A legérezhetőbb különbség szerintem a sebesség. Első generációs MacBookon (2 GHz, 1.25 GB mem) keresztül nézem a világot -- az Aperture2 alig tíz perc használat után minden erőforrásomat megette, a Lightroom ennél jóval kegyesebb volt. Persze nem MacBook a mérvadó ilyen tekintetben, de nem is a Mac Pro. :o) Kiváncsi vagyok, hogy mit raktak össze a kettes verzióba.