AZ ÚJ HONLAP

Mint azt említettem, a blogom elköltözése a www.csorge.hu címről egy új honlap megjelenése miatt volt szükséges - nevezhetjük innentől fogva akár "szükséges rossznak" is -, amely az utóbbi pár percben vált elérhetővé.

Következzen egy kis intermezzo, csupán háttér gyanánt.

Rengeteg jó tapasztalatom van a flickr-rel. És rengeteg rossz is. Kicsit olyan érzés, mint amikor tudod, hogy akkor is hátba fognak veregetni, ha nem feltétlenül végzel olyan munkát, amiért máshol is megdícsérnének, de ennek ellenére visszamész, mert szereted a légkört és nagy dózisban kapod az inspirációt. A flickr az utóbbi időben "leült". Előbb volt egy csúnya próbálkozás a cenzúrával, aminek végül konszenzus lett a vége, aztán pedig a folyamatos javítgatások miatt napok estek ki a fotós közösség életéből - ez kétségkívül alaposan rányomta a bélyegét a hangulatra. Egyszerűen nem nyúlt olyan élvezetet feltölteni egy új fotót, mint régen, még akkor sem, ha pár perc alatt százan kommentálják. Persze ez ritkán adódik. Közben pedig hálásnak kell lennem, hiszen a flickr rengeteg fotós munkát hozott, amivel alig három hónap alatt megkerestem a fényképezőgépem és a kitobik árát. A flickr viszont nem minden. Ezért úgy döntöttem, hogy nyitok egy új fórumot, ahol megjelennek a képeim, kicsit más szemléletben, de mégiscsak nyílt színen úgy, hogy közben a flickr-en is jelen vagyok, még ha visszafogottabban is.

Ez az új fórum mától a www.csorge.hu címen elérhető galéria. Nem tagadom, hogy a "komoly" fotósok portfolióira hajaz: kezdve azzal, hogy az anyanyelvem helyett az angolt választottam, egészen a munkafotók homloktérbe emeléséig, szerettem volna egy elegánsabb, átlátható és könnyen befogadható felületet létrehozni.

Remélem tetszeni fog Nektek is és azt is hasonlóan fogjátok látogatni, mint a blogot, ami ezen a címen továbbra is él és virul. Köszönöm, hogy továbbra is olvastok. :o)

 PIHE, blog.csorge.hu témakörben

MegosztásOldal teteje

« lakáskultúra élőben, 2008 (helyreigazítás)
egérpadot Ivádról! »

blog     flickr     fotó     web     élet    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Takoca

Nagyon-nagyon állat az új oldal! szép munka!

Flickrhez egyre kevesebb kedvem van, persze nézni nézem de a kommentek kiakasztanak! ... komolyan nem értem hogy miért nyalnak be valakinek még egy-egy tényleg rossz képnél is. (kinek nem inge... :)) )

Visszatérve csorge.hu -ra:
ami nem tetszik az a kizárólagos angol nyelv! megértem, hogy szükség van az angolra, sőt!! de könyörgöm magyarok vagyunk! Miért nem lehet két nyelven legalább? Félre értés ne essék: megértem az angolt de akkor is! :) (remélem azért nincs harag)

Persze ez legyen a legkevesebb, tényleg színvonalas és egyedi oldalt csináltál! Sok sikert hozzá!!!

 2      

Pihe

Köszönöm szépen a dícséretet. :o) Közben volt alkalmam Internet Explorer alól is megnézni és ott több sebből vérzik a design, tehát még lesz rajta munka bőven.

A nyelvekkel kapcsolatban megértem a nemtetszést. Sokat gondolkodtam rajta, hogy milyen nyelven szólaljon meg a honlap, legyen-e két nyelv, ilyesmi. Azért döntöttem az angol mellett, mert nem csak a magyar közönség számára készítettem, sőt jelenleg az egyik legnagyobb megbízóm amerikai. Csak és kizárólag ezért beszél angolul. Ha lesz egy kis időm, faragok belőle hazai változatot. :o)

(A dupla bejegyzésedből az egyiket töröltem - remélem nem gáz.)

 3      

Vincze Péter

nagyon szép lett, járt már nagyon!
A nyelvválasztás szerintem is fontos lenne, sima egyszerű kis zászlós választóképernyőt az elejére, vagy fel a gombok alá piciben, inkább több legyen mint kevesebb!
A képeidet meg nézegetem, és szóhoz nem jutok, nagyon szépek!

 4      

Pihe

Köszönöm szépen Neked is Péter!

Meggyőztetek: lesz magyar nyelven is. :o)

 5      

Orcinus Orca

Szia Csörge!

Örülök, hogy az új oldalad magyar nyelven is olvasható lesz.

Tetszik az oldalak megjelenítésének egységesítésére való törekvésed (bocs). Szóval, a lap magasságára gondolok. Végre egy "nem munkás" oldal, ahol nem kell dolgozni, ami a látogató kiszolgálására lett tervezve, nem arra, hogy a középső ujját kifárassza.

Egy kis tanács, ha megengeded: a fentiek szerinti elvet (azonos lapmagasság mindenhol) tovább lehetne vinni scrollozással, lapozással, stb.

Vannak már gyengén látóknak készült weboldalak, de nagyon ritka a "kevés munkával" bejárható portál. A látogatók meg fogják hálálni, ebben biztos vagyok!

Sok sikert az új portálodhoz!

Orca

 6      

Pihe

Orcinus Orca: köszönöm Neked is a hozzászólást. Jól látod teljesen, szerettem volna egy olyan oldalt készíteni, ahol a tartalmon van inkább a hangsúly és nem a körítéssel kell harcolni. Ha nagyobb tartalom kerül fel (alig van pár kép néhol), akkor meg fogom oldani a lapozgatást, egyelőre ennek nem látom értelmét. Még nagyon távol áll a késztől a honlap, de örülök, ha kapok róla pozitív (vagy bármilyen) visszhangot. :o)