TWO FOR THE ROAD

A MacRumors.com-on múlt hét folyamán jelent meg a hír, miszerint a MacBook-okat is - a nagytestvér MacBook Pro mintájára - Core 2 Duo procikkal szerelik.Ez a Pro család esetén legfeljebb 39% sebességnövekedést jelent, ami azért nem elhanyagolható mennyiség, még akkor se, ha a MacBook ígért 6 órás akkuidő-marketingjéből indulunk ki. Az Apple természetesen mélyen hallgat a MacBook-ok további sorsáról.

Az a baj, hogy én úgy érzem, az Apple is kezd a PC-gyártók sorsára jutni: sok technológiai kérdés még nincs tisztázva, de már rögtön szaladni kell, nehogy az Acer vagy a Fujitsu-Siemens rukkoljon elő egy Core 2 Duo-s procival (bár aki Acer laptopot vesz, az szerény véleményem szerint meg is érdemli). Az én MacBookom bizony sárgul, és még mindig tartok a nyár végén egy hétig rettegésben tartó RSD-től. Mert mi lesz, ha bejön a Core 2 Dou-s MacBook? Lesz majd Core 4 Duo, meg vörös MacBook (esetleg RedBook). És mennyi cserealkatrész van az országban? Zéró. Én speciel három hete várok egy giga memóriára. Nem lesz ez így jó...

Szerk: új SMC firmware készült MacBook-hoz, ami megoldja az RSD problémát! A teljes cikk itt! Ez bizony kellemes csalódás.

 PIHE, apple témakörben

MegosztásOldal teteje

« megdizájnolva
ram-bó »

apple     macbook     rsd     tech    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Pihe

Update: megjelent a második generációs MacBook, Core 2 Duo procival. A mag mellett annyi változás van mindössze, hogy 2 x 512 MB RAM-mal indul a móka. Több infó az Apple weboldalán található.