BEBIZTOSÍTVA, CSAPÓ KETTŐ

Régóta visszajáró Pajtások egészen biztos emlékeznek még az egyik magyar biztosítóról írt blogpostomra . Nos, a kedves társaság (akit előzőleg "G" néven emlegettem, holott teljes nevük "G. P.") úgy döntött, témát ad egy új bejegyzésre velük kapcsolatban.
Megvan az a reklám, amikor a középkorú fazon adja az ívet, hogy "micccsoda biztossssítttóezz? mi lehet itt a háttérben?!". Bár igyekszem átlátni a reklámipar gépezetén (hogy egy kevéssé nagysikerű, de jogi tanulmányaim kapcsán sztori-szinten annál többet emlegetett jogbölcseleti remekmű egyik gigantikus képzavarába ezt a mondatomat passzírozva, hadd legyek hajlamos a "gépezetet" "lépegető exkavátor" képére festeni), mégis: ennek a hirdetésnek komoly igazságtartalommal bíró üzenete van. Valamit valaki ugyanis nagyon félreértett a G. P.-nél (-nál), amikor a "korrektség", mint szó, beépült a szókincsbe.

Lefordítanám számokra: a 108.000 forintos éves kötelező biztosítási díjam, amelyet a tavaszi hosszú bosszúhadjáratom generált le, G. P. szerint a bónusz fokozatom feljebb történő tornászása következtében úgy illendő, hogy közel 4.000 forinttal drágább (!) legyen. Azt hittem, dobok egy hátast, amikor megláttam a 2008-as évre vonatkozó értesítőt -- a sztori itt azonban nem zárul le. Ma felkerestem G. P. kerületi kirendeltségét, ahol azt találták mondani, hogy mindenkinek drágább lesz 2008-ra a biztosítás, mert 2%-os általános áremelés várható. Lol. De hol vagyok én a történetben? Mármint az, hogy 2001 óta megy a negyedéves csekkre a ropogós, még a sok bénázást is elnézem, amit az árakkal kavarnak néha... mint emberi tényező nem találtam meg elvesztegetett hűségemet a biztosító árképzési stratégiájában. Ezek után szerény véleményem szerint pontosan ott vagyok, hogy ha nem csinálok botrányt fél évente egyszer G. P.-nál, akkor hülyére vesznek és a többi kedves ügyfélpajtásukat is: fél óra leforgása alatt a G. P. kirendeltség a 112.000 forintos éves díjat előbb 93.000 forintra redukálta, aztán kiderült az is, hogy 10.000 forint túlfizetésben vagyok március óta, amiről elfelejtettek értesíteni (lol, lol és talán a teljesség kedvéért még egyszer: lol), így jóváírás után az éves díj 2008-ra 83.000 forint. Tessék kiszámolni, mekkora a különbség a 112 és a 83 között.

November 30-ig még lehet biztosítót váltani: érdemes mindenkinek utána menni, hogy mennyi is az annyi.

 PIHE, autók témakörben

MegosztásOldal teteje

« használati utasítás
imázsápolás »

corolla     generali     magyarország    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK