TUDAKOZZ OKOSAN!

Kis cégünknek van egy kis honlapja - azzal a szerencsés kiegészítéssel, hogy szerkesztése nem függ harmadik féltől, az elejétől kezdve én készítem, amolyan munkahelyi szabadidős elfoglaltság gyanánt. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az összes, pénz- és szerencsevadász cég megkeresése hozzám fut be, ami néha mosolygós, néha sírós. Néha pedig felháborodós, és egy ilyenről szeretnék most írni -- nem véletlenül, hanem készakarva nevezve meg a feleket. A szorító egyik sarkában cégünk, a másik sarokban a listing szolgáltatók, akik bizony nem kevés pénzért árulják annak lehetőségét, hogy cégünk neve, címe és elérhetősége bizonyos kulcsszavakra való keresés folytán elérhetővé váljon. Tessék nagyon vigyázni, mert a dolognak van csapdája.
Nyár elején történt, hogy lemondtunk minden előző listing oldallal való szerződést, amikor a meghosszabbításra esett a sor, mert honlapunk elsősorban a már potenciális vásárlóknak van fenntartva, akik gondolkodnak tárgyakon - nagyon kevés oldalletöltés szintén ezt bizonyítja. Ellenben a jól csengő nevű tudakozo.hu-val kötöttünk egy szerződést, ami 25.000 forint + ÁFA költségért közepes tájékoztatást nyújt a honlapról. Több dolog miatt tetszett az oldal, de ez igazából az oldal készítőjének való gratulációnak tekinthető - a technikai részre gondolok, sajnos a külalakon erősen érezni, hogy egy template alapján született a remekmű.

Eltelt a nyár, és pár hete megkerestek az onlinetudakozo.hu-tól, hogy akkor hosszabbítunk-e, mert az 25.000 forint + ÁFA lesz. Tetszetek figyelni, Pajtások? Ez egy másik honlap, másik társaság. Legalábbis ez úgy tűnt elsőre, de akkor hogy kerülünk mi a képbe? Rászomorodtam a honlapjukra, és a következő screen fogadott. Tessék nekem megmondani, hogy mi a közös a két honlapban tartalmilag! A szövegezés? A kulcsszavak karakterszedésre való egyezése ("BIEDERMEIER" szót érdemes figyelni a kulcsszavak táján)? Elhajtottam a kedves ügyintézőt, hogy mi ugyan az onlinetudakozo.hu-hoz beregisztráltunk, de ide nem -- amire ő azzal védekezett, hogy pár hete dolgozik csak a cégnél. Amúgy meg egy ilyen olcsójános design-nal rendelkező honlap (alsó csík szegélye az oldal szélén ismétlődik, körülbelül 2 pixel szélességben... lol...) az én vizuális teremet biztos olyan szinten bolygatta volna meg, hogy valami messzi blocklistára tegyem ezt a rózsaszín szörnyet, fújj, ne is lássam. De mindegy is, gondoltam akkor.
Eltelt pár hét, és ma megint felhívott egy hölgy, szintén az onlinetudakozo.hu-tól, hogy leszünk szívesek megadni a 25.000 forint + ÁFA összeget, mert mi nyilván vagyunk tartva és egyébként is. Amikor viszont felhomályosítottam a kedvesnek továbbra sem mondható ügyintézőt, hogy kicsit tessen belenézni a lelkiismeretbe, és elmondani, hogy miért fizetnénk olyanért, amit nem kértünk, olyan szöveggel, aminek feltüntetéséért másnak már fizetünk (jelzem: a véletlenek egybeesése folytán ugyanennyit), akkor hirtelen lecsavarták a vonal másik végén lévő munkatárs hangját két egységnyivel, valahová a megszeppentség és az elhomályosodott szem határvonalára, amellyel az egész szituáció szegény asszonyt a sírás és a kiabálás késélnyi mezsgyéjére lökdöste. Amikor pedig elég konkrét célzásokat tettem arra, hogy esetleg egy cég kétszer kéri el ugyanazért a szolgáltatásért a pénzt, kész rágalmazásnak állította be a dolgot, és egyébként is, ő még csak pár hete dolgozik ott. Friss cég. Az illedelmes "köszönöm, nem kérjük"-et a kagyló visszahelyezése követte, majd előkapartam a domain.hu-t, és megnéztem a domain tulajdonosok adatait.

Kedves Pajtások! Ti elképzelhetőnek tartjátok, hogy ugyanaz a pécsi illetőségű úriember véletlenül jegyez két összecsengő domain nevet, két összecsengő tartalmú honlappal, aminek csak a design-ja különbözik annyira, hogy rossz az egyikre ránézni? Elszomorító, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak. Fel vagyok háborodva.

 PIHE, lol témakörben

MegosztásOldal teteje

« szakadék, rád és rám
életveszély ezer méteren »

harcosok klubja     magyarország    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK