CLOSER

Ma is örültem a délelőtti szép időnek, úgyhogy fogtam a gépemet, és kiültem a hátsó teraszunkra, ami tulajdonképpen a kertünk kezdete (fűnyírásos akcióim színtere).

Megérkeztek a méhek is, én pedig úgy gondoltam, hogy klisé ugyan, de megpróbálom megörökíteni az utolsó, sikertelen vállalkozásnak tűnő próbálkozásukat, hogy nedüt találjanak a szirmok között. A fényképezésük számomra is hasonlóan reménytelennek indult: ugyanis nem csak a szél fújt, ezzel nehezítve a fókuszálást, de a méhek is nagyon gyorsan mozogtak, egy-egy másodpercet eltöltve a szirmokon. A makrók állandó albumban közöltem azokat a képeket, amik sikerültek, nem mozdultak be és nem lettek homályosak (és még a célszemélyek is rajta vannak) - ez körülbelül annyit tesz, hogy a 9-10 kép úgy 300 közül lett válogatva.

Nagyon tetszett, hogy a méheket piszok módon nem zavarta a jelenlétem, mondjuk csíkos volt a felsőm. Igazából csak akkor volt kis közfelháborodás, amikor egyszer-egyszer hozzáértem egyikhez-másikhoz az objektívvel.

Remélem tetszenek a képek. Zümm. :o)

 PIHE, fotó témakörben

MegosztásOldal teteje

« hasznos holmik
furdalás »

fotó     makró     olympus    

 

HOZZÁSZÓLÁSOK 1      

Pihe

Ami lemaradt: a használt gép egy Olympus C-5050, szupermakró módban, manuál fókusszal, 3 cm-ről (sM MF).